Otvorena izložba na Dunavskom keju

Izložba Dečije slikarske kolonije "588 kilometara Dunava u Srbiji" otvorena je danas na Dunavskom keju, kod Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" u okviru obeležavanja Međunarodnog dana Dunava.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.06.2012.

17:25

Default images

Slike izložene na Dunavskom keju naslikala su deca iz svih podunavskih opština u Srbiji: Apatin, Bačka Palanka, Novi Sad, Zemun, Stari grad, Palilula, Novi Beograd, Pančevo, Smederevo, Kostolac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac i Kladovo.

Deca iz 13 podunavskih opština u Srbiji na prethodnoj manifestaciji 16. juna koja je imala takmičarski karakter, naslikala su jedinstvenu zajedničku sliku širine 588 metara.

Svaki kilometar reke Dunav dobio je po svoj jedan metar i na taj način simbolično je predstavljen čitav tok Dunava kroz Srbiju.

Pedeset najboljih malih slikara od 1.172 učesnika u okviru likovne kolonije "588 km Dunava u Srbiji", uživali su u nagradnoj vožnji brodom "Zlatno srce" po Dunavu uz prateći edukativni program.

Projekat su podržali Ministarstvo prosvete i nauke i Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Prema rečima autora projekta Todora Ćuka koji je danas otvorio izložbu, ovo je manifestacija koja je jedinstvena u svim podunavskim zemljama i ove godine je održana prvi put.

Cilj je uključivanje svih podunavskih zemalja u projekat i ostvarivanje međunarodne saradnje.

Izložba na Dunavskom keju biće postavljena do ponedeljka, 2. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: