Francuski hit u našim bioskopima

Jedan od najgledanijih evropskih filmova u skorije vreme, francuska drama „Nedodirljivi“, od 24. maja prikazivaće se u bioskopima širom Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2012.

19:12

Default images

Radnja filma prati aristokratu Filipa koji nakon nesreće na paraglajdingu unajmljuje mladića po imenu Dris kao negovatelja. Budući da je Dris iz radničke porodice i da je nedavno pušten iz zatvora, on je najmanje pogodan kandidat za taj posao.

Međutim, dva će se sveta sukobiti i pomiriti, iz čega će se izroditi prijateljstvo koje je suludo, komično i snažno jednako koliko i neočekivano.

Scenario i režiju potpisuju Erik Toledano i Olivije Nakaš koji su bili inspirisani istinitim događajem.

Pre početka rada na scenariju želeli smo da upoznamo tog čoveka. Filip Pozo di Borgo živi u marokanskom gradu Esauira, gde se ponovo oženio. Želeli smo da vidimo hoće li susret s njim pojačati našu želju za snimanjem filma o toj priči”, priznao je Nakaš.

Pronašli smo njegovu imejl adresu na poleđini knjige koju je objavio. Odmah nam je odgovorio i rekao da su već i drugi reditelji želeli da adaptiraju njegovu priču, da je pročitao sve scenarije, ali da bi se rado susreo s nama”, dodaje Toledano.
Sasvim neočekivano, film „Nedodriljivi“ postao je pravi kulturni fenomen u Francuskoj. U tamnošnjim bioskopima pogledalo ga je dvadeset miliona ljudi, čime je postigao rekordnu zaradu od 76 miliona evra.

Upravo ovaj film Francuzi su izabrali za kulturni događaj 2011. godine, u istraživanju agencije “BVA”. Više od pola ispitanika (52 posto) glasalo je za ovaj film, dok su se na drugom i trećem mestu liste kulturnih događaja našli film “The Artist” (Umetnik) i smrt Ejmi Vajnhaus.

Međutim, osim u Francuskoj, film je postigao veliki uspeg širom Evrope. U Nemačkoj je postao najgledaniji francuski film u poslednje tri decenije, zaradivši više novca od “Pirata sa Kariba 4” i “Transformersa 3”. U Italiji je zaradio više od 13 miliona evra, a za tri nedelje prikazivanja u Hrvatskoj pogledalo ga je više od 35.000 gledalaca.

U domaće bioskope film “Nedodirljivi” (Intouchables) dolazi 24. maja zahvaljujući distributerskoj kući “Millennium Film”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: