Srđanu Srdiću nagrada u Hrvatskoj

Pisac Srđan Srdić dobitnik je nagrade Istarske županije za najbolju zbirku priča objavljenu u prošloj godini "Edo Budiša", saopštio je njegov izdavač Stubovi kulture.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2012.

12:58

Default images

Srdić je nagradu dobio za zbirku priča "Espirando" koja je u izdanju Stubova kulture objavljena 2011. godine, dodaje se u saopštenju.

Za isto delo Srdić je nagrađen priznanjem "Biljana Jovanović" za 2011. godinu.

Zbirka "Espirando" sastoji se od devet priča tematski vezanih za najmračnije kutke ljudske svesti.

Srdić je rođen u Kikindi 1977, a trenutno završava doktorske studije na katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu.

Prvu nagradu za literarni rad Srdić je dobio 2007. godine na konkursu zrenjaninskog časopisa "Ulaznica", a 2009. dodeljena mu je nagrada "Laza Lazarević" za najbolju neobjavljenu pripovetku.

U izdanju "Stubova kulture" 2010. Srdić je objavio prvi roman "Mrtvo polje".

Novoustanovljena nagrada "Edo Budiša" dodeljena je Srdiću na 16. Međunarodnom susretu izdavača "Put u središte Evrope" u Pazinu.

Nagrađenom autoru pripalo je pravo jednomesečnog boravka u pazinskoj Kući za pisce i učešće na Festivalu evropske kratke priče od 27. maja do 1. juna u Zagrebu i Pazinu.

U Kući za pisce u Pazinu mesec dana boraviće i novosadski književnik, dobitnik NIN-ove nagrade za 2011. godinu Slobodan Tišma, preneo je internet portal Glas Istre.

Pisac i izdavač iz Beograda Goran Skrobonja na Međunarodnom susretu izdavača u Pazinu dobio je nagradu "Jure Grando" za pisca horora, odnosno mesec dana boravka u Kringi.

Prikaz knjige Srđana Srdića “Espirando“ čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: