Dodeljene Nagrade Grada Beograda

Povodom "Dana Beograda" u Skupštini grada 19. aprila su dodeljene nagrade za 2011. godinu, a gradonačelnik Dragan Ðilas se zahvalio dobitnicima što su svojim radom i učinkom pomogli da Beograd izgleda bolje i da se svi više njime ponose.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.04.2012.

14:19

Default images

"Iskreno hvala na vašem trudu da ovaj grad bude istinska prestonica ovog dela Evrope i da se razvija na način kao do sada", poručio je Ðilas, koji je sa predsednikom gradske skupštine Aleksandrom Antićem uručio Nagrade Grada Beograda dobitnicima.

Nagradu za književnost i prevodilaštvo dobio je pesnik Borislav Radović za delo "Ponešto o pesnicima i o poeziji", za pozorošno stvaralaštvo glumac Vlastimir Ðuza Stoijljković za ulogu Dina u predstavi "Otac na službenom putu", a za film i radiotelevizijsko stvaralaštvo Miloš Radivojević za režiju filma "Kako su me ukrali Nemci".

Za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije nagradu je dobila likovna umetnica Vjera Damjanović za izložbu "Biblioteka svetlosti" u galeriji "Ulus", a za muziku i muzičko-scensko stvaralaštvo nagradu je dobio diregent, kompozitor i aranžer Vojislav Simić za koncert "Sentimentalno putovanje sa Big bendom RTS-a".

Vukašin Pavlović dobio je nagradu za društvene i humanističke nauke i to za delo "Država i društvo", dok je za prirodne i tehničke nauke nagradu dobio Velimir Radmilović za delo "Highly monodisperse core-shell particles created by solid-state reactions".
Foto: Tanjug
Za pronalazaštvo nagradu su dobili grupa autora Aleksandar Veg, Aca Gobeljić, Dejan Simić i Goran Šiniković, za medicinu Miodrag Ostojić, Vladimir Kanjuh i Branko Beleslin, a za arhitekturu i urbanizam Milenija Marušić i Darko Marušić.

Za poljoprivredu je nagrađen Ivan Jeremić, za novinarstvo voditeljski par "Studija B" Irena Jovanović i Jugoslav Pantelić, a za obrazovanje Nebojša Cvetković, koji je direktor Predškolske ustanove "Jelica Obradović".

Priznanje za sport dobio je Novak Ðoković, za herosjko delo Nikola Vlahović, koji je maja prošle godine zaštitio mladića romske nacionalnosti od napada trojice huligana u gradskom prevozu, a za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Borka Božović, koja je nagrađena za vođenje galerije "Haos".

Specijalno priznanje za izuzdetan doprinos u realizaciji događaja za Grad Beograd dobio je autorski tim "Beogradske nedelje arhitekture", dok je za stvaralaštvo mladih u oblasti nauke nagrađen Luka Dreneselović za publikaciju "Spomenica Valtazara Bogišića".
Foto: Tanjug
Nagradu Beograda "Svetislav Stojanović" za 2011. godinu dobio je vatrgasac u Vatrogasnoj spasilačkoj jedinici Zemun Slobodan Stojičić, kao i vatrogasno spasilačka četa Mladenovac.

Ðilas je na svečanost dodela nagrada pozvao i građevinske radnike, koji su bili angažovni na brojnim infrastrukturnim objektima, koji su urađeni u poslednje vreme u Beogradu.

"Beograd je dobio dva mosta, renoviranu Gazelu, više škola, obdaništa i drugih objekata, a da bi se to desilo neki ljudi su radili i na minus 20 i na plus 40 i neki su deo svog zdravlja ostavili da bi Beograd izgledao bolje", rekao je Ðilas.

U ime dobitnika na nagradama su se zahvalili glumac Vlastimir Đuza Stojiljković i reditelj MIloš Radivojević, koji je poručio da će Beograd, dokle god "mudra uprava" bude pružala podršku plemenitim veštinama rasti kao veliki i plemeniti grad.

"Ova nagrada nije hvala od Beograda, već hvala Beogradu što sam uspeo da napravim nešto u životu", rekao je Stojiljković uz podsećanje da u Beogradu živi već 65 godina i da mu nagrada mnogo znači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: