Grupa KAL u Gun Clubu 16. marta

Beogradski romski sastav KAL održaće koncert u popularnom beogradskom klubu Gun u petak 16. marta, i predstaviti neke od novih pesama.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2012.

14:09

Default images

KAL je urbani romski bend iz Beograda,a muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock’n”Roma. Od 2006. godine, kada su počeli svoju karijeru, do sada su u inostranstvu odsvirali preko 400 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima i postigli zavidnu evropsku karijeru. Svirali na festivalima poput Roskildea u Danskoj, Fuzion Festivala u Berlinu, Pepsi Sziget Festivala u Budimpešti kao i na domaćem EXIT Festivalu. KAL je inače jedini bend sa ovih prostora koji je od više od 1.000 bendova iz celog sveta izabran da 2006. godine svira na najznačajnijem sajmu World muzike u Španiji Womex.

U SAD su nastupali 2006. i 2008. godine i obišli značajne klubove poput Joe’s paba u Njujorku, gde su svirali svi najznačajniji svetski muzičari poput Leonard Cohenaa, Davida Byrnea, Richarda Thompsona, Dolly Parton, Sinead O’Connor, Norah Jones, Youssou N’Doura, Davida Gilmorea itd. Na američkoj turneji 2008. godine odsvirali su 45 koncerata i ostvarili saradnju sa jednom od najpoznatijih njujorških muzičkih atrakcija, grupom Gogoll Bordello, bendom koji je svirao sa Madonom.

Kal su Dragan Ristić (gitara, vokal), Aleksandar Maksem (bubanj), Slaviša Pavlović -Stanley (bas), Boris Kostić (harmonika), Milorad Jevremović (violina).

Na koncertu u Gun Clubu u petak 16. marta, Kal će svirati stare hitove, ali i nove pesme koje upravo snimaju za predstojeći album koji,kao i prethodna izdanja, producira Mike Nielsen, poznat po saradnji sa najvećim svetskim muzičkim atrakcijama poput sastava Underworld, Snow Patroll, The Cure, Jamiroquai, Snow Patrol.

Ulaznice su u pretprodaji u kafeu Šikarica u BEogradu, (Skadarska) 22, po ceni od 500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: