Premijera "Tajne Grete Garbo"

Predstava "Tajna Grete Garbo" hrvatskog pisca Mira Gavrana u režiji Ðurđe Tešić, premijerno je izvedena u subotu uveče u zemunskom teatru "Madlenianum".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.02.2012.

00:00

Default images

Publika je velikim aplauzom pozdravila glumce Miodraga Krstovića, Jovanu Balašević, Petra Benčinu, a posebno Tanju Bošković koja tumači lik intrigantne i tajanstvene Grete Garbo. Drama jednog od trenutno najizvođenijih hrvatskih autora govori o samoći, ljudskoj ranjivosti, ljubavi, odanosti i poverenju.

Boškovićeva je vešto dočarala misterioznost slavne holivudske glumice koja se iznenada povukla u izolaciju, njenu nesigurnost, usamljenost, preosetljivost i njenu očajnu potrebu za ljubavlju. Kroz odnose četiri karaktera, smeštajući radnju u pedesete godine prošlog veka, autor se bavi temama vernosti i izdaje, samoće i ljubavi.
Predstava počinje poput starih holivudskih filmova - na platnu uvodna crno-bela špica sa nazivom filma i imenima autorske i glumačke ekipe, a završava se ođavnom špicom i ispisivanjem reči "kraj".

Scenografiju je osmislila Zorana Petrov, kostime Jelisaveta Tatić-Čuturilo, prevodilac i saradnik na adaptaciji je Ivana Dimić, a kompozitor je Vladimir Pejković. Publici se poklonio i književnik Gavran, koji je u Beograd doputovao povodom premijere, a u holu se prodavala njegova knjiga "Tajna Grete Garbo i druge priče".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: