Pištalo i Božović oživeli Teslu

Iz štampe je upravo izašlo specijalno izdanje romana Vladimira Pištala, "Tesla, portret među maskama", u kojoj se nalazi i zvučna verzija knjige koja je nagrađena Ninovom nagradom 2008. za roman godine.

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2011.

14:34

Default images

Specijalno izdanje romana "Tesla, Portret među maskama štampano je u ograničenom tiražu od četristo primeraka, a uz samu knjigu sadrži i poklon CD na kome se nalazi celokupan audio zapis ovog romana u interpretaciji glumca Petra Božovića.

"Čast mi je što se i moj roman pojavio u ovoj formi", rekao je autor knjige Vladimir Pištalo. On je objasnio da su audio knjige sastavni deo njegove svakodnevice u Americi, jer ih veoma mnogo koristi dok vozi automobil ili se bavi nekim kućnim poslovima

Knjigu je objavila izdavačka kuća "Agora" iz Zrenjanina u saradnji sa Savezom slepih Srbije i izdavačkom kućom "Albatros Plus", a pod pokroviteljstvom Ministrarstva za rad i socijalnu politiku Republike Srbije, koje će sa svoje strane pokloniti članovima Saveza slepih Srbije dvestaprimeraka ove zvučne knjige.

Predsednik Saveta slepih i slabovidih Milan Stošić kazao je na promociji knjige održanoj 29.decembra u Beogradu, da je veoma zadovoljan što je slepim i slabovidim osobama sada dostupan roman koji čita poznati glumac. Prema njegovim rečima, takvih zvučnih "poslastica" nema mnogo, a one im pružaju mnogo lepši doživljaj nego "običnim" čitaocima.

"Ulaganje u audio knjige ne samo da je plemenit čin, već je svrsishodno i racionlano, pošto svako može da ih koristi", izjavio je glavni urednik "Albatros plusa" Jagoš Ðuretić. On je upozorio da je Srbija danas zemlja koja najmanje u Evropi izdavaja za tu vrstu pomoći slepima, iako je bila među prvim koje su prihvatile Brajevu azbuku pre skoro devedeset godina.

Glavni urednik "Agore" Nenad Šaponja rekao je da se nada da će objavljivanje Pištalovog romana skrenuti pažnju javnosti na produkciju audio izdanja i da će ovaj vid izdavaštva dobiiti odlučniju podršku.

On je dodao da će, zavisno od uspeha ove prve audio knjige, "Agora" nastaviti sa zvučnim izdanjima. Za sada postoji načelni dogovor da i Pištalo čita svoj najnoviji roman "Venecija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: