"Farenhajt 451" kao e-knjiga

Pionir naučne fantastike Rej Bredberi (Ray Bradbury) konačno se pomirio sa budućnošću koju je predvideo u svojim delima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.11.2011.

08:40

Default images

Kako prenosi agencija AP, 91-godišnji pisac koji je dugo bio ljuti protivnik digitalnih izdanja, napokon je pristao da se njegov kultni roman "Farenhajt 451" objavi kao elektronska knjiga.

Objavljena 1953, ova antiutopistička priča o društvu koje, u ime jednakosti, spaljuje knjige, prodata je u više od 10 miliona primeraka i prevedena na 33 jezika.

Bredberi je godinama zagovarao tradicionalno izdavaštvo na papiru, tvrdeći da elektronska izdanja "imaju miris sagorele nafte", a da je Internet samo jedna velika "šarena laža".

"Besmisleno je i nije realno", kazao je 2009. u izjavi za Njujork tajms.

Izdavačka kuća "Sajmon end Šuster", koja je objavila "Farenhajt 451" u digitalnom formatu, najavila je i novo izdanje Bredberijevih omiljenih dela - "Marsovske hronike" i "Ilustrovani čovek".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: