Stiven Grinblat stiže u Beograd

Jedan od najznačajnijih šekspirologa današnjice i autor knjige "Samooblikovanje u renesansi" (Clio, 2011), Stiven Grinblat, u utorak, 29. novembra, dolazi u Beograd, kao gost njegovog srpskog izdavača.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2011.

10:50

Default images

Ovaj profesor na univerzitetu Harvard, istoričar i teoretičar književnosti, književni kritičar i dramski pisac, smatra se začetnikom novog istorizma u teoriji književnosti i najuticajnijim autorom u oblasti savremenog tumačenja Šekspira. Izdavačka kuća Clio objavljuje njegovu knjigu "Samooblikovanje u renesansi – od Mora do Šekspira" koja se bavi vodećim predstavnicima engleske renesanse, kao što su Mor, Vajat, Spenser, Marlou i Šekspir, u kojoj istražujući strukturu identiteta, Grinblat otkriva mnogostruke veze između renesansne kulture i oblikovanja identiteta u osvit modernog doba.

Prilikom posete Beogradu Stiven Grinblat će u utorak 29. novembra u 18 časova održati predavanje "Šekspirova autonomija" u Narodnoj biblioteci Srbije, (Skerlićeva 1), a potom će prisustvovati premijeri predstave "Šekspir: izgubljeno nađeno", rađenoj po njegovom dramskom tekstu koji je napisao u saradnji sa Čarlsom Mijem. Ova predstava deo je međunarodnog pozorišnog projekta Kardenio čiji je cilj da istraži na koji način različite kulture interpretiraju isti dramski tekst kroz pozorišni izraz. Premijera je zakazana za 20 sati u Beogradskom domu omladine, (Makedonska 22), a karte se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine po ceni od 600 dinara u pretprodaji i 800 dinara na dan premijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: