Uručene nagrade FSFF-a

Kratki film Nikole Pavlovića "Doviđenja kornjače" osvojio je nagradu "Koskar" za najbolje ostvaranje na Festivalu srpskog filma fantastike (FSFF), saopštio je organizator, udruženje "Mladi kadrovi" iz Beograda.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.10.2011.

12:43

Default images

"Koskar", nagrada koju je FSFF uveo ove godine, pripao je takođe Damiru Romanovu za najbolju priču u filmu "Puls", Mireli Srebrić i Marku Miloviću za najbolje vizuelne efekte u filmu "Kraljevstvo ogledala", dok je specijalni "Koskar" za ukupan utisak pripao Nemanji Vojinoviću za njegov film "M29".

Odluku je doneo žiri u sastavu: pisac i izdavač Goran Skrobonja, dramaturg i strip scenarista Zoran Stefanović i režiser Mladen Đorđević, predsednik žirija.

Publika festivala - koji je trajao četiri dana u Domu omladine Beograda i Muzeju Jugoslovenske kinoteke - za najbolji film je izglasala "Prvi maj: Devojački bunar 2" Marka Backovića.
Nikola Pavloviæ, autor filma Zbogom KORNJAÈE
Dobitnici "Koskara" proglašeni su 16. oktobra, na svečanom zatvaranju FSFF-a u Domu omladine Beograda, a statuu "Koskar", kombinaciju elemenata "Oskara" i ljudske lobanje, uručivale su devojke i mladići obučeni u narodne nošnje i maskirani u - zombije.

Osvajači "Koskara" su osim statue dobili i knjige koje je objavila izdavačka kuća "Laguna".

Žiri je u kategoriji priče pohvalio film "Ilijada u svemiru" Mladena Mutavdžića, u kategoriji vizuelnih efekata film "Akamaru Monogatari" Miroslava Kostića a kategoriji ukupnog utiska - "What The Duck" autorske grupe Vomitis Migrenis.

Festival srpskog filma fantastike je ove godine imao dvostruko, "peto i šesto" izdanje, zato što prošle godine nije održan, a i zato što je programe realizovao u saradnji sa dve institucije kulture, Domom omladine Beograda i Jugoslovenskom kinotekom.

Takmičarski, revijalni i tribinski program priređeni su u Domu omladine, dok je u Muzeju Jugoslovenske kinoteke upriličena retrospektiva hrvatskog filma fantastike 1966-2011, kao specijalni regionalni program. Retrospektivu sa 10 dugometražnih filmova otvorio je zamenik hrvatskog ambasadora u Beogradu Mario Zadro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: