Objavljena audio bajka Ružno pače

Disk sa audio-bajkom "Ružno pače" u interpretaciji, adaptaciji i režiji Nebojše Dugalića predstavljen je 6. oktobra u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.10.2011.

18:20

Default images

Disk je objavljen u ediciji "Bajke za laku noć", gde su dramaturški odrađeni tekstovi bajki i priča, namenjenih svoj deci predškolskog i školskog uzrasta. "Bajke za laku noć" su rađene u proizvodnji Kulturnog društva "Stvarajmo zajedno" koja je dobrovoljno, nevladino, neprofitno udruženje građana.

"’Ružno pače’ ciljano otvara ediciju jer upravo govori o razlikama, različitostima, prevazilaženjima integracija", rekla je jedna od članova društva "Stvarajmo zajedno" Svetlana Porović Mihajlović, dodavši da je ovo radiografsko delo najmanje zahtevan način da se dopre do svakog deteta.

Ona je objasnila da Društvo namerava da bajke na disku pokloni svim bibliotekama u Srbiji, specijalizovanim bibliotekama udruženja osoba sa invaliditetom, bibliotekama redovnih i specijalizovanih osnovnih škola, ustanovama dece bez roditeljskog staranja, sigurnim kućama i mnogim drugim društvima i udruženjima koja se brinu i staraju o deci.

"Osnovna ideja jeste interaktivni-kreativni pristup, kao i da se radi i sa slepima i slabovidima", izjavio je glumac Nebojša Dugalić na konferenciji za novinare.

On je dodao da se seća radio-drama kada je bio dete i da smatra da "to na jedan poseban način pobuđuje maštu i stvara osećaj da se kroz nju učestvuje u jednom dramskom događaju".

Dugalić je još najavio da su u planu i druge bajke - "Lepotica i zver" u interpretaciji Andreja Sepetkovskog, "Bambi" u interpretaciji Pauline Manov i "Maza i Lunja" u interpretaciji Milana Cacija Mihajlovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: