Terry Gilliam i Paul Auster

Reditelj Teri Gilijam (Terry Gilliam) najavio je da planira rad na scenariju koji je inspirisan romanom „Mr. Vertigo“ američkog pisca Pola Ostera (Paul Auster)

Izvor: B92

Petak, 29.07.2011.

14:11

Default images

Ovo Osterovo delo se prilično razlikuje od većine njegovih drugih romana, prvenstveno po tome što nadprirodne pojave čine značajan deo priče. To što je Gilijama privukla baš ova Osterova novela i nije neko iznenađenje, naročito ako imamo u vidu da je on poznat po snimanju filmova koji su na granici realnog (setimo se samo „Brazila“, „Braće Grim“, „Imaginarijuma doktora Parnasusa“).

Gilijam je najavio da je upravo počeo rad na adaptaciji ove Osterove priče, ali da još uvek nije siguran da li će snimiti film po njoj.

Po romanima Pola Ostera je snimljeno nekoliko filmova, a među uspešnije se ubrajaju „Dim“ („Smoke“), „Pandorina kutija“ („Lulu on the Brdge“), „Centar sveta“ („Center of the World“), i „Inner Life of Martin Frost“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: