Preminula Ejmi Vajnhaus

Engleska pop zvezda, 27-godišnja Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), pronađena je mrtva u svom stanu u severnom Londonu, preneli su svetski mediji. Uzrok smrti za sada nije utvrđen, a pevačica je pronađena u poslepodnevnim časovima.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2011.

18:44

Default images

Po izvorima "Sky Newsa", policija je potvrdila smrt pevačice, a u izveštaju se navodi:"Policija je dobila poziv da dođe na Kamden Skver oko 16.05h, na obaveštenje da je pronađena mrtva osoba. Istraga o uzrocima smrti i dalje traje, a za sada se vodi kao - još neutvrđeno". "Sky News" takođe, ciitirajući policijski izvor, navodi da se sumnja da je uzrok smrti predoziranje narkoticima.

Policija je vrlo brzo posle vesti o smrti popularne pevačice blokirala ulicu u kojoj je Ejmi živela, gde se okupilo stotinak ljudi uz nekoliko novinarskih ekipa. Na kraju ulice, njeni fanovi vidljivo potreseni ostavljali su cveće i palili sveće.

"Svi koji su na bilo koji način povezani sa pevačicom potpuno su šokirani. Naše su misli sada s njenom porodicomi i prijateljima. Porodica će se obratiti javnosti kada izjava bude spremna," rekao je portparol Ejmi Vajnhaus.



Ejmin otac Mič je u trenutku njene smrti bio na putu ka Njujorku, a vest su mu saopštili po sletanju aviona, posle čega je krenuo nazad u London. Njena izdavačka kuća "Univerzal" izrazila je duboku ožalošćenost zbog "iznenadnog gubitka tako talentovane muzičarke, umetnice i izvođača". Mnoge njene kolege i druge javne ličnosti uputile su saučešće.

Poslednji put Ejmi se pojavila u javnosti pre nekoliko dana (u sredu 20. jula) na iTunes festivalu u kemdenskom "Roundhouseu", kada je bila u pratnji svoje kumice Dion Bromfild (Dionne Bromfield), koja je tada imala nastup. Iako sama nije nastupala, Ejmi je bila aktivna u promociji i zvala je ljude da kupe ploču tinejdž zvezde.



To je bilo prvo pojavljivanje Ejmi Vajnhaus u javnosti od otkazivanja evropske turneje i nastupa na junskom koncertu u Beogradu. Snimci sa nastupa na Kalemegdanu obišli su svet, a menadžement pevačice odlučio je da otaže sve zakazane nastupe dok Ejmi "ne bude u boljem stanju i spremna da nastupa". Koncert u prestonici Srbije bio je poslednji zvanični nastup Ejmi Vajnhaus.
Supertalentovana pevačica završila je svoj život kako su mnogi poslednjih godina i predviđali. Nažalost, osim svoje muzike bila je poznata i po čestom opijanju do besvesti, ali i uzimanju raznih narkotika. Posle više neuspešnih rehabilitacija, vraćala bi se svojim starim porocima: alkoholu i drogi. Njeni prijatelji ove nedelje upozoravali su javnost da je situacija s Ejmi u poslednje vreme van kontrole i da može loše da se završi...

Ejmi Džejd Vajnhaus rođena je 14. septembra 1983. u Londonu. S deset godina osnovala je grupu Sweet and Sour, a od šesnaeste godine se profesionalno bavila pevanjem. 2003. objavila je svoj prvi album "Frank", koji je kritika izuzetno dobro prihvatila, a bio je nominovan i za prestižni "Mercury Prize". Potom je sledio "Back to Black" za koji je osvojila pet Grammyja.

U maju ove godine Ejmi je objavila da će odložiti izlazak trećeg studijskog albuma jer je želela da se u potpunosti posveti rehabilitaciji i izleči od zavisnosti od alkohola. Album je navodno već bio završen, trebalo je samo odrediti datum početka prodaje...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: