Oslikavanje žvaka na pločnicima

U četvrtak 7. aprila, u 19h, u Kulturnom centru REX, predavanje će održati Ben Vilson, britanski umetnik koji oslikava zalepljene žvake na pločnicima.

Izvor: Izvor: rex.b92.net

Utorak, 05.04.2011.

11:37

Default images

Britanski umetnik će održati predavanje „PRIČA O ŽVAKOZNACIMA“ u kome će objasniti način i motive svog rada, ali i okolnosti pod kojima nastaju ideje za takav neobični i odvažni umetnički poduhvat.

Predavanje i prezentacija Vilsonovog rada se održava 6. aprila za studente arhitekture na Arhitektonskom fakultetu u sali 301 u 12h i na platou ispred fakulteta. Slikaće svoja minijaturna umetnička dela na pločniku ispred ulaza u Arhitektonski fakultet i ispred ulaza u Kulturni centar REX u četvrtak, 7. aprila oko 16h.
www.inhabitat.com
Interesantna priča prati rad Bena Vilsona: grupa uglednih engleskih naučnika iz Kraljevskog društva hemičara je ponudila novčanu nagradu prvoj osobi koja ih dovede do samog umetnika, jer su želeli da za njih oslika 118 poznatih elementa Periodnog sistema na pločnicima Londona. I uspeli su u svom naumu - oslikane žvake sa hemijskim elementima doprinose ovoj nesvakidašnjoj promociji nauke u svakodnevnom životu.

Ben Vilson je počeo da slika minijature na odbačenim žvakama 2004. godine, prvo u svom neposrednom susedstvu u severnom Londonu, a potom se upustio u avanturu oslikavanja žvakaćih guma i u drugim delovima grada, da bi se kasnije njegovi radovi mogli videti i u Mančesteru, Berlinu, Parizu i Njujorku.
www.telegraph.co.uk
Ben Vilson slika već godinama ono što prolaznici požele da naslika. Njegove minijature izgledaju spektakularno - na stotine žvaka, neverovatno oslikanih i dobro prepariranih, stoje godinama na trotoarima u krajevima gde radi. Kako slikanje na žvakama traje i do 10 sati, mesto njegovog umetničkog rada vrlo često postaje okupljalište ljudi iz kraja, prolaznika i znatiželjnih turista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: