Projekat SOHO u Beogradu

Luka Beograd ustupila je prostore umetnicima i time započela projekat SOHO u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

12:17

Default images

Cilj projekta je da Beograd po uzoru na London i Njujork dobije svoj umetnički kvart koji će Beograd staviti na mapu svetskih kulturnih dešavanja. Luka Beograd odlučila se da podrži umetnike koji su izrazili želju da, pored međunarodne karijere koju uspešno ostvaruju, imaju i svoj atelje u Beogradu.

Inicijativom umetnika nastala je i grupa SOHO BG powered by Luka Beograd koja za sada ima 20 umetnika među kojima su: Miloš Šobajić, Mihael Milunović, Zoran Velimanović,Slavimir Stojanović, Nenad Marjanović, Dragoljub Zamurović, Miroslav Lazović, Isidora Ivanović, Slađana Marinković, Maja Đurović, Ivana Tiodorović, Filip Dapčević, Miloš Soldatović i slikar Kosta Kulundžić, koji je za ovu priliku došao iz Pariza.

Ateljei umetnika nalaze se u industrijskoj zgradi “Srbijateks” u Dunavskoj ulici u okviru područja Luke Beograd, svega 800 metara od Narodnog pozorišta tako da će biti lako dostupni za sve posetioce i ljubitelje umetnosti.

"Inspirisani umetničkim duhom Londona, Njujorka, Pariza i Moskve umetnici su puni zanimljivih ideja koje bi želeli da podele sa beogradskom publikom, ali i da svoje kolege i prijatelje iz inostranstva ugoste u Beogradu u svom prostoru sve u cilju stvaranja novog i lepšeg Beograda kroz vrednosti koje su univerzalne", saopšteno je iz Luke Beograd
Miloš Šobajiæ
SOHO BG je projekat koji je svima dostupan i treba da bude deo svih onih koji u njega žele da se uključe.

"Luka Beograd podržavanjem umetničkih projekata i usmeravanjem svojih aktivnosti na promociju talentovanih pojedinaca trudiće se da doprinese podizanju kulturnih vrednosti zajednice, da podstiče kreativnost, inovacije i slobodu stvaralaštva koji predstavljaju osnovu napretka društva u celini", navodi se u saopštenju povodom akcije iz Luke Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: