Počeo Međunarodni muzički festival

U Muzičkoj školi "Petar Ilić" u Aranđelovcu 21. marta je počeo četvrti Međunarodni muzički festival, koji se održava pod pokrovetljstvom Centra za kulturu, Turističke organizacije i Skupštine opštine, a trajaće do 27. marta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2011.

22:45

Default images

Svoja umetnička dostignuća pokazaće, u Domu omladine, više od 300 najboljih mladih stvaralaca iz svih bivših jugoslovenskih republika, koji će se takmičiti na gitari, violini, harmonici, klaviru i solo pesmi.

Takmičenja će pratiti i koncerti na kojima će nastupiti klavirski duo Milica Sekulić i Dragomir Bratić, sopran Tijana Đuričić i Dragiša Milanović na harmonici.

Festival će, na završnom koncertu u nedelju, učiniti još uzbudljivijim jedan od naših najvećih violinista Stefan Milenković i violinista Marko Josifoski, uz korepeticiju Zarifa Ali Zade.

S obzirom na to da aranđelovačka muzička škola ima i istureno odeljenje u Topoli, planirano je da dva koncerta budu održana i u tom gradu - Dragiše Milanovića na harmonici i Vladimira Pavlovića na violončelu, uz klavirsku pratnju Ivane Karjakov.

Nakon završetka svake takmičarske kategorije biće dodeljena priznanja najuspešnijim umetnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: