Bradić:Uradio sam sve što sam mogao

Nebojša Bradić, koji nije zadržao resor u rekonstruisanoj Vladi, uputio je na niz adresa ličnosti i institucija sa kojima je sarađivao pismo u kojem ističe da je ,,na poslu ministra kulture Republike Srbije, u teškim godinama koje su iza nas, uradio sve što je mogao".

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.03.2011.

18:52

Default images

,,Uveren sam da to nije malo i da su na vidiku bolji dani", napisao je Bradić, a u rezimeu aktivnosti naveo je da je ,,Ministarstvo kulture radilo na stvaranju sistemskih uslova za razvojnu i racionalnu politiku u kulturi".

Ukazujući da je Ministarstvo kulture bilo suočeno sa "gomilom nerešenih problema iz prošlosti i ekonomskom krizom koja je zahvatila svet i, posebno, našu zemlju", Bradić je ocenio da je glavno postignuće oličeno u uspostavljanju pravno-formalnih osnova kulturne politike, donošenjem Zakona o kulturi.

Kao značajna postignuća on je naveo i iniciranje, finansijsku i logističku podršku radova na zaštiti, konzervaciji i prezentaciji kulturnog nasleđa Srbije, zatim nove projekte kao što su "Putevi kulture - Tvrđave na Dunavu" i nove kandidate za listu kulturne baštine UNESCO-a.

Na čelo Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva postavljen je bivši predsednik Narodne skupštine Predrag Marković.

Predrag Marković je osnivač i vlasnik izdavačke kuće Stubovi kulture. Uređivao je listove (Student, Književna reč, Vreme), časopise (Vidici, Književnost) i biblioteke (Pegaz, Albatros, Retrospektive). Najznačajnije knjige su mu ,,Li-mun, isceđen”, ,,Morali bi doći nasmejani lavovi“ i ,,Otmenost duše“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: