Tajne i tragedije Virdžinije Vulf

Knjigu „Virdžinija Vulf“ o životu slavne spisateljice, nedavno je objavila izdavačka kuća „Clio“, a njena promocija biće upriličena 2. marta u Muzeju narodnog pozorišta u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.02.2011.

18:04

Default images

Jedna od najvećih britanskih romansijerki u martu 1941. godine, u svojoj 59. godini, odlučila je da okonča život. Nije studirala, nije imala dece i veći deo života provela je sa istim čovekom. Iza sebe je ostavila obimno književno delo, koje čini 11 romana, četiri eseja, pozorišni komad i stotinak kritičkih članaka.

Studiju o burnom životu i zanimljivom opusu britanske spisateljice, jedne od najznačajnijih književnih ličnosti dvadesetog veka, napisala je francuska novinarka Aleksandra Lemason. Knjiga pruža nove uvide u tragičnu sudbinu Vulfove, a zasnovana je na brižljivom istraživanju njenih biografskih podataka i književnih dela, saopštio je izdavač.

Aleksandra Lemason, prema rečima izdavača, pokušava da nađe odgovor na pitanje ko je Virdžinija Vulf, istražujući njene depresije, ludilo, samoubistvo.

Lemason je novinarka u francuskom „Magazine littéraire“. Na početku karijere pisala je za „L’ Express“ i „Place au Livre“ kao saradnik za lingvistiku i informatiku, posle čega razmenjuje svoja razmišljanja u emisiji „Noćni let“ na kanalu TF1.

Na promociji knjige, koju je sa francuskog prevela Dragana Banković, govoriće Biljana Dojčinović, Aleksandar Dimitrijević i Zoran Paunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: