Uručena nagrada Bati Živojinoviću

Glumcu Velimiru Bati Živojinoviću (1933) uručena je, u Ministarstvu za dijasporu u Beogradu, nagrada "Radoje Domanović" za doprinos satiri.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2010.

14:00

Default images

"Ovo priznanje Bati Živojinoviću dodeljujemo ne samo kao velikom glumcu i umetniku za njegova ostvarenja, nego i kao velikom čoveku", rekao je na svečanosti predsednik Fonda "Radoje Domanović", Radoslav Tilger.

Tilger je ispričao anegdotu o svom boravku u Kini kada je u razgovoru s grupom Kineza morao da prizna da je film "Valter brani Sarajevo" u kojem igra Bata Živojinovich gledao 10-ak puta, za razliku od njih koji su ga pogledali više od stotinu puta.

Primajući priznanje, Bata Živojinović je rekao da je za njega "iznenađujuće zadovoljstvo" što je dobio nagradu za satiru.

Nagrada "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri uručena je pesniku Petru Pajiću, a nagradu za najbolju knjigu satire objavljenu u 2009. godini dobili su satiričari Bojan Ljubenović i Radislav Raša Papeš.

Nagrada "Ekselencija satire" za najuspešnijeg inostranog satiričara ove godine pripala je Bojanu Bogdanoviću iz BiH, Ganču Savovu iz Bugarske i Valeriju Butuleskuu iz Rumunije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: