"Domanović" dodeljen Petru Pajiću

Nagrada "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri za 2010. godinu pripala je književniku iz Beograda Petru Pajiću, saopštio je žiri na konferenciji za novinare u Ministarstvu za dijasporu.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

15:25

Default images

Nagrada "Radoje Domanović" za najbolju knjigu satire objavljenu 2009. dodeljena je satiričaru iz Kragujevca Radislavu Raši Papešu i satiričaru iz Beograda Bojanu Ljubenoviću, dok je priznanje za doprinos satiri u drugim medijima (pozorište, film, TV, likovna i muzička umetnost) pripalo poznatom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću.

Žiri je odlučio da u kategoriji "ekselencija satire" nagradu, namenjenu stranim satiričarima, dodeli Bojanu Bogdanoviću (Bosna i Hercegovina), Ganču Savovu (Bugarska) i Valeriu Butulesku (Rumunija).

O laureatima je odlučivao petočlani žiri u sastavu: predsednik Udruženja književnika Srbije Srba Ignjatović (predsednik), direktor Fonda "Radoje Domanović", književnik Radoslav Tilger i književnici Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović i Aleksandar Čotrić.

Nagradu dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović", a generalni sponzor je kompanija "Dunav osiguranje".

Svečano uručenje priznanja biće 7. decembra u podne u Ministarstvu za dijasporu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: