Mediji o smrti Majkla Džeksona

Iznenadna smrt Majkla Džeksona, jednog od najčuvenijih pop muzičara današnjeg vremena, dominirala je naslovnim stranama svih londonskih listova, od kojih su neki objavili i specijalne dodatke posvećene njegovom životu i smrti, ocenivši da je i jedno i drugo bilo obavijeno velom misterije.

Izvor: Tanjug.

Nedelja, 28.06.2009.

11:50

Default images

Listovi "Tajms" i "Gardijan", objavili su da policija traga za kardiologom koji je bio prisutan kada je Džekson doživeo srčani udar, a "Tajms" piše i policija ispituje glasine da je slavni pevač, neposredno pred smrt, dobio inekciju protiv bolova, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Londonska štampa navodi i da je veoma čudno to što je Džeksonu, čije je zdravstveno stanje već duže vreme bilo problematično, dozvoli "iznenadni i zahtevni" povratak na scenu, kako bi, idućeg meseca u Londonu, održao čak 50, umesto 10 planiranih koncerata.

List "Indipendent", objavio je da je doktor Konrad Mari svakodnevno davao Džeksonu, zbog bolova u leđima, inekcije "demerola", leka protiv bolova sličnog morfijumu, čiju je dozu pojačao tokom priprema uoči londonskih koncerata.

"Majkl Džekson je bio "fizička olupina", navodi ovaj list, dodajući da postoji osnovana sumnja da je još od sredine 80-ih godina prošlog veka bio zavisan od lekova protiv bolova na bazi mofijuma.

Britanska štampa ocenjuje i da je Džekson, uprkos lošem fizičkom stanju, bio prisiljen da pristane na koncerte, kako bi smanjio ogromnu finansijsku zaduženost.

List "Fajnenšel tajms" piše da je tokom prve polovine karijere, do vrhunca koji je predstavljao album "Triler", Džekson postigao fantastičan komercijalni uspeh, ali da je album "Bad" iz 1987, označio početak njegovog ličnog i komercijalnog pada.

"Fajnenšel tajms" je ocenio da su "ekstravagantan način života i gomilanje pravnih problema razlozi za gubitak velikog dela Džeksonovog bogatstva.

Jedan Džeksonov poslovni partner demantovao je procene da bi dug popularnog pevača mogao da dostigne 500 miliona dolara.

U naročito teškom položaju našla se američka kompanija AEG, koja je organizovala koncerte u Londonu i prodala karte u iznosu od 50 miliona dolara, i koja sad mora da organizuje najveći proces refundacije u istoriji.

Listovi spekulišsu i o tome ko će dobiti starateljstvo nad troje dece Majkla Džeksona.

Debi Rou, majka prvo dvoje dece - Princa Majkla i Pariz, ranije se odrekla svih roditeljskih prava, ali bi sad mogla da ih zatraži, dok je identitet majke trećeg deteta, Princa Majkla II, nepoznat.

"Dejli Telegraf" piše da je Džekson "umro od šou-biznisa", podsećajući na slične sudbine mnogih drugih slavnih ličnosti, kao što su Elvis Prisli i Džon Lenon.

Foto: FoNet

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: