Počinju "Dani Sarajeva" u Beogradu

Manifestacija "Dani Sarajeva", treća po redu, počinje 14. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu otvaranjem izložbe "Urbani kalendar" Ajne Zarić, dok će ansambal Pozorišta mladih iz Sarajeva izvesti na velikoj sceni "Ljuba Tadić" predstavu "Vremenski tunel" reditelja Admira Glamočaka.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.05.2009.

11:24

Default images

Predsednik Inicijative mladih za ljudska prava Andrej Nosov je kazao da je fokus ovogodišnjeg festivala na zajedničkim problemima dve zemlje i njihovoj evropskoj budućnosti i naglasio značaj ove manifestacije za uspostavljanje novih veza između dva grada naročito među mladim generacijama.

Nosov je posebno skrenuo pažnju na to da su se ove godine u organizaciju manifestacije zvanično priključili i grad Beograd i grad Sarajevo, pa je najavljen i dolazak gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena, a značajnu podršku dobili su od Sekretarijata za kulturu Beograda.

U Beograd će doći, kako je rečeno na konferenciji, više od 250 umetnika, različitih predstavnika glavnog grada Bosne i Hercegovine, a pripremljen je raznovrstan pozorišni, muzički, filmski i umetnički program, koji treba da podseti na "emociju koja je nekada postojala u odnosima ova dva grada".

Tokom četiri dana, do 17. maja, publika će moći da pogleda pozorišne predstave u izvođenju Pozorišta mladih Mostar, sarajevskog Narodnog pozorišta, Sarajevskog ratnog teatra - SARTR, i uživa u reviji bosansko-hercegovačkog filma u Domu omladine.

U Centru za kulturnu dekontaminaciju biće predstavljena izložba fotografija "Opsada u 40 slika" Rikarda Larme i održane panel diskusije na temu sloboda kretanja i bezviznog režima, sloboda medija i izražavanja i sloboda udruživanja i opredeljivanja. U okviru muzičkog dela programa festivala u Domu omladine nastupiće 14. maja grupa "Dubioza kolektiv", a 15. maja "Damir Imamović trio".

Imamović će 15. i 16. maja održati i muzičke radionice. Za svako veče planirane su žurke u beogradskim klubovima, na kojima će nastupiti sarajevski DJ-evi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: