Geopoetika najbolja između 2 sajma

Prema već tradicionalnoj anketi izveštača sa 53. beogradskog Sajma knjiga, za najboljeg izdavača između dva sajma proglašena je izdavačka kuća "Geopoetika", koja je, prema glasovima novinara, imala i najprofesionalniji odnos prema medijima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.10.2008.

11:22

Default images

"Geopoetika" je prema glasovima 30 izveštača iz 14 redakcija pisanih i elektronskih medija iz Srbije, dobila ubedljivih 65 poena u konkurenciji za najboljeg izdavača, a 43 za najproefsionalniji odnos prema novinarima.

Ove godine su, po oceni izveštača, najbolji izdavači bili i najljubazniji prema novinarima.

Tako, drugo mesto među najboljima dele "Klio" i "Službeni glasnik" sa po 17 poena, dok je sa 14 poena na trećem mestu "Laguna".

Drugi najljubazniji izdavač je "Klio" sa 19 poena, a treći "Alnari" sa 15 poena.

Izdavačka kuća "Geopoetika" epitet najboljeg izdavača između dva sajma dobila je ubedljivo, jer je od 90 mogućih glasova osvojila 65.

Da je nagrada otišla u prave ruke svedoči i to što je pre tri dana taj izdavač dobio i nagradu sajamskog žirija kao najbolji izdavač godine.

Novinarske nagrade ove godine sastoje se od skulpture "Sreća" Jove Petijevića, grafike "Probni let" Ljubivoja Lazića i povelje.

Nagrade će biti uručene 26. oktobra u sali "Slobodan Selenić" na beogradskom Sajmu knjiga. Novinarska nagrada je ove godine dodeljena 14. put i kao i uvek do sada predstavnici sedme sile su se izjašnjavali o najboljem izdavaču između dva sajma i o onom koji je imao najprofesionalniji odnos prema medijima.

Komisija koja je utvrdila rezultate glasanja radila je u sastavu: Vojka Pajkić (Radio Beograd 202), Mira Kankaraš Trklja (Tanjug) i Dragan Bogutović (Večernje novosti).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: