Književna fešta bliži se kraju

Već tradicionalno, tokom vikenda, Beogradski međunarodni sajam knjiga je najbolje posećen, pa bi bi broj posetilaca do zatvaranja manifestacije u nedelju u 20 sati mogao da premaši 100.000, što je ipak manje nego prošle godine.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.10.2008.

12:17

Default images

Uprava Sajma se potrudila da sajam knjiga bude umiveniji i bolje pripremljen da dočeka knjigoljupce, ali izgleda da je cena od 220 dinara za individualne ulaznice bila jedan od faktora za manju posetu.

Broj naslova je ove godine nešto manji, ali još uvek je bilo dovoljno dobrih, lepih i korisnih da se isplatilo doći na sajam.

Izadavči su zatražili od organizatora da produže trajanje Sajma i tako bi se moglo dogoditi da se u ponedeljak sajam oproduži i da ulaz bude besplatan.

Iako je vikend, organizatori sajma nastavljaju sa tematskim forumima i tako će danas biti na dnevnom redu "Jezik naših knjiga" u sali Selenić u 13 sati.

Zvanični skup će biti i nastavak susreta bibliotekara i izdavača na temu "Biblioteka kao promotivni prostor".

Na štandu "Prometeja" biće održan omaž dvojici nedavno preminulih umetnika akademiku Dejanu Medakoviću i glumcu MiIenku Zablaćanskom.

Srpska književna zadruga, koja je osvojila nagradu Sajma knjiga za najbolju ediciju u 2008. godini, obeležiće primanje ovog priznanja druženjem sa posetiocima sajma u velikoj konferencijskoj sali.

Nekoiliko značajnih izdavačkih poduhvata biće tokom dana prezentirani kao što su sabrana dela Vidosava Stevanovića, a na štandu "Lagune" u popodnevnim satima biće prisutan gost iz Italije Djulio Leoni koji će potpisivati svoj novi roman "Krstaši tame".

Danas će biti saopšteno ime izdavačke kuće koja je po mišljenju novinara izvešatača sa sajma bila najbolja u periodu između dva sajma i koji je izdavač imao najprofesionalniji odnos prema medijima.

Nagrade će biti uručene tačno u podne u nedelju, 26. oktobra.

Foto: Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: