Sajam knjiga će trajati dan duže

Međunarodni Beogradski sajam knjiga, koji je zvanično trebalo da se zatvori u nedelju, 28. oktobra uveče, biće produžen za jedan dan, saznaje se u krugovima izdavača.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.10.2007.

11:44

Default images

Pedeset drugi Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji je do subote 27. oktobra posetilo oko 135.000 ljudi, biće produžen do ponedeljka, 29. oktobra u 16 časova, saopštili su organizatori te manifestacije.

Ulaz na sajambiće besplatan za sve posetioce, a organizatori očekuju da će i ove godine do zatvaranja manifestaciju posetiti oko 200.000 ljudi, rekla je na završnoj konferenciji za novinare izvršna direktorka preduzeća "Beogradski sajam" Mirjana Lukić.

Prema njenim rečima, sajam knjiga u Beogradu već godinama posećuje oko 150.000 ljudi s kupljenim ulaznicama, kao i više hiljada bibliotekara, izdavača i njihovih gostiju, počasnih posetilaca i novinara. Apsolutni rekord posete na ovogodišnjem sajmu zabeležen je u subotu, kada je manifestaciju posetilo oko 38.000 ljudi, rekla je Lukićeva.

Ovogodišnji sajam knjiga okupio je oko 800 domaćih i stranih izdavača. Ove godine nastupaju izdavači iz Italije, Kanade, SAD, Grčke, Velike Britanije, Francuske, Hrvatske, BiH….

Zemlja počasni gost sajma knjiga je Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: