Na Sajmu knjiga puno noviteta

Na Sajmu knjiga 26. oktobra treba očekivati više posetilaca nego prethodnih dana jer se približava vikend kada se sajamske hale pretvore u prave košnice.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.10.2007.

11:13

Default images

Nema štanda koji neće imati neku promociju a nove knjige, pravo iz štamparije, stižu skoro iz sata u sat.

Neke koje su bile najavljene ipak neće stići do čitalaca tokom Sajma ali i bez toga ima puno noviteta koji će zadovoljiti svaki ukus.

Na štandu novosadske knjižarske zadruge "Ljubitelji knjige" biće promovisana nova knjiga Zorana Ćirića, dobitnika NIN-ove nagrade, "Divlja horda". Kod istog izdavača predstaviće svoje nove knjige Isidora Bjelica - "Srpkinja" i Jasmina Mihajlović - "Pariski poljubac".

Patrik Beson sa novim romanom "Vila Don Kihota" čeka kupce na štandu "Rada" u 13 časova dok će Nikola Moravčević biti na štandu "Arhipelaga" da potpisuje od 15 časova novi istorijski roman "Vitez u doba zla".

Na štandu "Evolute" biće predstavljena u 17 časova najnovija knjiga vizantologa prof. dr Radivoja Radića "Carigrad - priče sa Bosfora" koja je upravo stigla iz štamparije.

Još jedna novosadska kuća "Orfeus" od 17 časova nudi posetiocima Sajma da se sretnu sa Vladimirom Kopiclom i Miškom Šuvakovićem.

U sali "Slobodan Selenić" biće održana promocija knjige "Srbi u Jerusalimu" akademika Dinka Davidova, tačno u podne, a u isto vreme u sali "Borislav Pekić" biće promocija Velikog rečnika stranih reči i izraza Ivana Klajna i Milana Šipke u izdanju "Prometeja".

Na štandu Italije, počasnog gosta ovogodišnjeg sajma u 11 časova biće predstavljeno bibliofilsko izdanje "Božanstvene komedije" objavljeno kod Grafičkog ateljea "Dereta".

Izdavačka kuća "Rende" poznata po objavljivanju dela pisaca iz bivših republika Jugoslavije ugostiće od 17 do 19 časova kultnog pisca Miljenka Jergovića koji je za roman "Ruta Tanenbaum" dobio ove godine nagradu "Meša Selimović" u Tuzli.

U sali "Slobodan Selenić" organizovan je forum na temu "Bibliofilija: voleti knjigu danas" u 13 časova dok će u istoj sali od 16 časova biti održana panel diskusija na temu legati.

Za one koji žele da saznaju šta objavljuje crnogorska izdavačka kuća CID u sali "Borislav Pekić" održaće se promocija njene nove biblioteke "Crna Gora", dok će u velikoj konferencijskoj sali biti predstavljena produkcija srpskog društva "Prosvjeta" iz Zagreba .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: