Pepersi, pljusak, gužva

Posle koncerta kaliformijskog benda Red Hot Chili Pepers-a u Inđiji je nastao pravi saobraćajni kolaps. Veliki broj posetilaca koncerta ostao je zaglavljen na parkingu kod arene u Inđiji, a gužva se raščistila se tek posle 4 sata ujutro. Predsednik opštine Inđija Goran Ješić rekao je noćas za B92 da su haos nastao na parkingu i izlazima iz Inđije, očekivani s obzirom na to da je na koncertu bilo, prema njegovoj proceni, preko 100.000 ljudi, koji su uglavnom došli svojim automobilima.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2007.

10:05

Default images

U Arenu, koja se nalazi tri i po kilometra od Inđije, posetioci su počeli da pristižu još u ranim jutarnjim časovima, iz različitih krajeva Srbije - vozovima, autobusima ali i organizovanim prevozom.

U 19.30 časova nadomak Arene u Inđiji, sleteo je helikopter u kojem su se nalazili članovi benda " Red Hot Chili Pepers ", koji su se zatim u zatamnjenom kombiju odvezli iza scene. Koncert je počeo izvođenjem pesme "Can't Stop" što je izazvalo oduševljenje u publici.

Svirka je trajala oko sat i 20 minuta uključujući jednu pesmu na bis. Ogorčeni fanovi, kada su saznali da neće biti drugog bisa reagovali su zvižducima i bacanjem plastičnih flaša na binu.

Međutim, neposredno po završetku koncerta, u Inđiji je pala jaka kiša koja je izazvala težak saobraćajni kolaps.

Veliki broj fanova, ostao je zaglavljen na parkingu kod arene, a gužva na parkingu raščistila se tek posle 4 sata ujutro, a na parkingu nije bilo dovoljno saobraćajnih policajaca, koji je trebalo da regulišu izlaz sa parkinga kod arene.

Problema je bilo i sa brojem vozova i autobusa, a poslednji putnici na železničkoj stanici u Inđiji u voz su se ukrcali takođe posle 4 sata.

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić rekao je noćas za B92 da je haos koji je nastao na parkingu i izlazima iz Inđije, bio očekivan s obzirom da je na koncertu bilo, prema njegovoj proceni, preko 100.000 ljudi, koji su uglavnom došli svojim automobilima.

Prema podacima zdravstvenih službi na terenu, zdravstveno je zbrinuto oko 100 ljudi zbog iscrpljenosti i dehridracije. Nije bilo težih povreda niti incidenata.

Iako su organizatori apelovali na posetioce da na koncert krenu pre 18.00 časova gužva na prilaznim putevima Inđiji počela je ipak da se stvara upravo u to vreme, dok su gužve na prilaznim putevima od Inđije do Arene počele oko 14 časova.

Rajko Božić, portparol Egzita, za B92 reako da su se organizatori festivala potrudili da i oko 40 osoba sa invaliditetom na koncertu nađu mesto.

"Mi smo dali sve od sebe da osobe sa invaliditetom mogu da prate taj veliki događaj bez prepreka, kao i svi drugi posetioci. U saradnji sa Savezom studenata sa invaliditetom na Novosadskom univerzitetu napravili smo odgovarajuće tribine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

327 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: