Fanovi besni, sigurni da Megan i Hari lažu: "Snimci u dokumentarcu čak nisu ni njihovi" VIDEO

Netfliksova dugo očekivana dokumentarna serija o princu Hariju i Megan Markl već izaziva famu dok britanski mediji kritikuju njena dva trejlera tvrdeći da su snimci i fotografije korišćeni na pogrešan način.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

12:57

Fanovi besni, sigurni da Megan i Hari lažu:
Foto: Profimedia

Dva trejlera za novu dokumentarnu seriju o vojvodi i vojvotkinji kritikovana su zbog navodnog korišćenja snimaka i fotografija na obmanjujući način.

U trejlerima se prikazuju arhivski isečci i fotografije dok princ Hari i Megan govore o tome da ih je kraljevska porodica ostavila po strani i da ih mediji proganjaju.

Britanska kraljevska novinarka Dženi Bond osudila je "izuzetno traljavu produkcijsku vrednost" dokumentarca Harija i Megan, a ugledna novinarka Lorin Kejli opisala je korišćenje određenih fotografija i snimaka kao "bizarno".

Brojni momenti u dva trejlera bili su "pod mikroskopskom analizom".

Čak je i BBC objavio detaljnu analizu momenata koji "obmanjuju" javnost. Fotografija paparaca pojavljuje se u prvom trejleru, neposredno pre snimka na kojem Hari kaže da je "morao da učini sve što je mogao da zaštiti svoju porodicu".

Međutim, tvrdi se da je zapravo snimljena na premijeri "Harija Potera", pet godina pre nego što su se vojvoda i vojvotkinja upoznali.

Analiza fotografije koju je napravio The Sun pokazuje veliki broj sličnosti između situacije na premijeri filma i fotografije korišćene u trejleru serije.

Drugi isečak, korišćen kada Hari govori o "bolu i patnji žena" koje se udaju za nekog iz kraljevske porodice, pokazao je snimak manekenke Kejti Prajs koja je stigla na sud u Londonu prošlog decembra.

Treći, korišćen za ilustraciju naleta medija, prikazuje snimak bivšeg advokata Donalda Trampa Mihaela kog proganjaju paparaci. Na jednoj fotografiji se vidi da su Hari i Megan snimljeni odozgo, dok Hari govori o curenju u javnost i podmetanju priča u medijima. Kraljevski urednik "Evening Standarda", Robert Džobson, negirao je te navode te tvrdi da je fotografija nastala uz njihovu dozvolu od akreditovanog fotografa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: