Prozvali pevačicu zbog pesme stare 12 godina: "Program je napisao taj tekst"

Pevačica Keša našla se na udaru internet-komentatora nakon što je njena pesma "Cannibal", koja je objavljena pre 12 godina, ponovo privukla pažnju javnosti zbog teksta koji je i više nego kontroverzan.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2022.

10:17

Prozvali pevačicu zbog pesme stare 12 godina:
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

U tekstu pesme Keša govori da će da raskomada i pojede svoje ljubavnike "kao Džefri Damer", serijski ubica koji je ubio i raskomadao 17 muškaraca od 1978. i 1991, godine. Damer je uhapšen 1991. godine, a mnoga njegova ubistva uključivala su nekrofiliju, kanibalizam i trajno čuvanje delova tela i organa.

Pesma iz 2010. ponovo je privukla pažnju nakon objave serije "Monster: The Jeffrey Dahmer Story" sa Evanom Pitersom u glavnoj ulozi serijskog ubice iz stvarnog života.

Tekst Kešine pesme uključuje stihove poput: "Želim tvoju jetru na tacni, tvojim prstom ću pomešatii čaj. A za desert ću ti sisati zube. Budi previše sladak i to će biti tvoj kraj. Da, biću kao Džefri Damer."

Ona takođe peva: "Jedem dečake za doručak i ručak, pa kad sam žedna, pijem njihovu krv. Mesožder, životinja, ja sam ljudožder, jedem dečake, bolje beži." Mnogi su kritikovali Kešine tekstove zbog toga što su "neosetljivi" na ozbiljnu prirodu Damerovih zločina i nepoštovanje njegovih žrtava.

Pop zvezda je ćutala o kritikama vezanih za njenu pesmu, ali je zato to učinila njena mama Pibi Sebert, koja je koautor pesme.

U TikTok objavi koji je podeljen u nedelju, 66-godišnjakinja je objasnila: "Mislila sam da ću reći samo nekoliko stvari o tome jer je to stih koji sam ja napisala u toj pesmi."
@pebesebert Some context on the lyric that’s bothering people 12 years later. All opinions are valid. Not meant to shut anyone down, just more info #jeffreydahmer #kesha #cannibal #dahmer ♬ Cannibal - Ke$ha
"U to vreme, Keša i drugi pisci bili su premladi da bi uopšte znali ko je Džefri Damer. Način na koji se to dogodilo je da imam program za rimovanje pod nazivom Master Writer for Songwriters. Tražili smo rimu za reč "goner", na samom kraju liste reči koje bi mogle da se rimuju bio je Džefri Damer. Pomisilla sam: O moj Bože, to je savršena rima", navodi ona, te nastavlja:

"U to vreme, to je bila pesma koju smo pisali o Keši... Keša nije bila najpopularnija devojka u srednjoj školi. Nikada nije ni bila pozvana na matursko veče… kasnije, kada je postala poznata, dolazili su svi ovi momci koji nikada nisu obraćali pažnju na nju… To nije pesma o pravom kanibalizmu. To je samo naslov. Žao mi je svima koji su izgubili člana porodice u ovoj tragediji."

Nekoliko drugih izvođača je kritikovano zbog toga što spominju Damera u tekstovima svojih pesama, uključujući Eminema, Niki Minaž i Kejti Peri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: