Sutra promocija knjige "Luče u tami Crne Gore" Milutina Mićovića

Nova knjiga "Luče u tami Crne Gore" autora Milutina Mićovića biće predstavljena javnosti u sredu 28. septembra 2022. godine u 19.30 časova.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2022.

12:22

Sutra promocija knjige
Foto: Privatna arhiva

Na promociji u Maloj sali Kolarčeve zadužbine govoriće akademik Miro Vuksanović, profesor doktor Časlav Koprivica, doktor Nemanja Dević i urednik Srpske književne zadruge i autor Dragan Lakićević.

Knjigu "Luče u tami Crne Gore" izdala je SKZ Eparhije budimljansko-nikšićke i Srpskog nacionalnog saveta iz Podgorice, uz podršku Ministarstva kulture Srbije i predstavlja "osvetljavanje Crne Gore iznutra".

"Borbu svetlosti i tame na kulturnom i duhovnom planu Crne Gore, razotkrio je i promovisao Njegoš u svojim čuvenim delima, koja su ostala unutrašnja konstitucija Crne Gore. Treba reći da su tamne sile, od pre svake države i ideologije. To je bazična potencija i čoveka i naroda", navodi autor.

Kako kaže, knjigu ne treba čitati samo kao politički traktat u kontekstu savremene Crne Gore, jer bi tako izgubila suštinu, te je ne treba čitati ni samo kao zbirku pesničko-filozofskih tekstova, pošto bi tako izgubila kontakt sa stvarnošću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: