Optička iluzija inspirisana serijom "Stranger Things" uplašila ljude zastrašujućim prizorom VIDEO

Na Tiktoku se pojavio novi video koji je privukao pažnju velikom broju korisnika, a radi se i o popularnoj seriji "Stranger Things".

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2022.

14:40

Optička iluzija inspirisana serijom
Foto:Profimedia

Naime, u videu je prikazana optička iluzija koja je inspirisana serijom “Stranger Things” i skriva sliku koja može da bude i strašnija od bilo koje scene iz poslednje epizode serije.

Videozapis koji prikazuje zastrašujuću mozgalicu trenutno ima 14,7 miliona pregleda na TikToku dok su mnogi zbunjeni zbog zastrašujućeg prizora.

"Ovaj portret možete videti samo zatvorenih očiju", govori kreator iluzije u videu, koji prikazuje negativ Eleven, protagonistkinje iz Netfliksove serije.

Kako bi postigli viziju od koje će te se naježiti, morate 30 sekundi da gledate u belu tačku na sredini njenog čela, a zatim zatvoritie oči, prema uputstvima iz videa.

Zatim im se kaže da nagnu glavu prema "jakom izvoru svetla", najbolje je da uradite to u toku dana – i otvore oči. Nakon otprilike osam sekundi, slika "Eleven" će vam se prikazati odmah ispred lica.

Nepotrebno je reći da je zastrašujući efekat izazvao jezu na društvenim mrežama, a jedan je tiktoker napisao: “Mislio sam kao ne, ne vidim to, a onda se pojavila ispred očiju i gledala me”.

"Pomozite da nestane", poručio je drugi.

Efekat straha od odgođenog prikaza posledica je principa zvanog naknadna slika, koji se javlja kada neko uoči prethodno viđenu sliku kada ta slika više nije prisutna.
@rishi.draws 🤯 #opticalillusion #opticalillusions #opticalillusionart #procreate #digitalart #fanart #strangerthings #fyp #foryou #foryoupage #portrait ♬ original sound - rishikaneria

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: