Otkazan koncert Ramštajna, postoji problem

Nemački rok bend Ramštajn (Rammstein) je trebalo da održi novogodišnji megakoncert u Minhenu... Ali ipak neće. Svirka, od koje se očekivalo da privuče ogromnu publiku, iznenada je otkazana posle sastanka organizatora sa gradskom upravom u utorak.

Izvor: .dpa

Utorak, 16.08.2022.

18:32

Otkazan koncert Ramštajna, postoji problem
Foto:EPA/ Axel Heimken

Prema rečima jednog portparola okružne uprave, agencija Lojtgeb entertejnment grup (Leutgeb Entertainment Group) je otkazivanje pravdala problemima sa organizacijom bezbednog događaja za očekivanih 145.000 ljudi.

Koncert je bio planiran na Terezijenvize, parku-poljani usred Minhena na kojoj se održava i Oktoberfest.

Otkazivanje iznenađuje utoliko pre što austrijski organizator ima iskustva sa velikim događajima.

Početkom avgusta na koncertu Andreasa Gabalijera na otvorenom u Minhenskom izložbenom centru pojavilo se 90.000 ljudi, a u narednih par sedmica slede koncerti Helene Fišer i Robija Vilijamsa.

Ramštajn od osnivanja 1994. u Berlinu nastupa u istom sastavu i zastupa isti muzički pravac. Rodonačelnici su novog nemačkog tvrdog roka, podžarna hard-roka sa elementima tehna i elektroindustrijske muzike, koji je procvetao i bujao u Nemačkoj i Austriji devedesetih i dvehiljaditih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: