Evrovizija sledeće godine u Velikoj Britaniji? Ukrajinski ministar kulture: Verujemo FOTO

Evropska radiodifuzna unija (EBU) je u svom zvaničnom saopštenju objasnila da će se Evrovizija naredne godine, uprkos pobedi Ukrajine, održati u Velikoj Britaniji. Nakon toga se oglasio i ukrajinski ministar kulture Tkačenko Aleksandar i rekao da ova zemlja ispunjava sve uslove da se u njoj održi naredni Eurosong.

Izvor: B92, klix.ba

Subota, 18.06.2022.

09:23

Evrovizija sledeće godine u Velikoj Britaniji? Ukrajinski ministar kulture: Verujemo FOTO
Foto: Profimedia

"Ukrajina se ne slaže s ovom odlukom. Nismo imali mogućnost da diskutujemo o drugim opcijama. Verujemo da imamo razloge zbog kojih bi trebalo da nastavimo sa pregovorima kako bismo došli do rešenja kojim će biti zadovoljne obe strane", napisao je Tkačenko na Tvitteru. Dalje je dodao da je Ukrajina pobednica ovogodišnjeg Eurosonga i da ispunjava sve uslove za održavanje sledeće Eurosonga te da ispunjavaju sve bezbednosne standarde i da imaju nekoliko dvorana u kojima bi takmičenje moglo da se održi.

"Održavanje Eurosonga 2023. godine u Ukrajini bi bio jasan znak da nas svet podržava. Zahtevaćemo promenu odluke, jer verujemo da možemo da ispunimo sve uslove i to smo nekoliko puta naglasili Evropskoj radiodifuznoj uniji", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: