Novi Diznijev hit crtani zabranjen u 14 zemalja zbog gej poljupca VIDEO

Dizni nije uspeo da dobije dopuštenje za prikazivanje svog novog Piksarovog filma “Lightyear” u 14 bliskoistočnih i azijskih zemalja zbog istopolnog poljupca, a upitno je hoće li se prikazivati i u Kini.

Izvor: cdm.me

Utorak, 14.06.2022.

16:51

Novi Diznijev hit crtani zabranjen u 14 zemalja zbog gej poljupca VIDEO
Foto: Profimedia

Producentkinja filma “Lightyear” rekla je za Reuters kako su vlasti u Kini zatražile da se pojedine scene iseku, što je Dizni odbio da uradi, a ona je pretpostavila da se film ni tamo neće prikazivati.

“Lightyear” je nastavak Pixarove hvaljene “Priča o igračkama” franšize. Najnoviji film prati avanture poznatog Baza, međutim zabranjen je u raznim zemljama Bliskog istoka, uključujući Saudijsku Arabiju, Kuvajt i Ujedinjene Arapske Emirate.

Navodno, odluka je povezana sa scenom istopolnog poljupca. Naime, Bazova bliska prijateljica Hatorn se venča sa drugom ženom, a jedna scena uključuje njihov kratki poljubac.

“Prekršeni standardi medijskog sadržaja”

Ujedinjeni Arapski Emirati su poručili da je veza para prekršila standarde medijskog sadržaja u toj zemlji. Homoseksualnost se smatra kriminalom u mnogim zemljama Bliskog istoka.

Dizni od kineskih vlasti nije dobio odgovor hoće li dopustiti film u bioskopima, rekao je producent filma “Lightyear” Galin Susman. Ali rekla je da filmaši neće menjati film. Kina je u prošlosti odbijala druge prikaze homoseksualnosti na ekranu.

“Nećemo ništa izrezati”

“Nećemo ništa izrezati, pogotovo nešto tako važno kao što je ljubavna i inspirativna veza koja Bazu pokazuje šta mu nedostaje zbog odluka koje donosi, tako da to neće biti izrezano”, rekla je Susman.

Kina nije dominantno tržište za Piksar, rekao je jedan izvor iz filmske industrije. Samo je tri posto zarade na blagajnama za “Toy Story 4”, koji je zaradio više od milijardu dolara, stiglo iz Kine.

“Lightyear” bi trebalo da bude u bioskopima u Sjedinjenim Državama i Kanadi u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: