Bura oko ulaska Eminema u Rokenrol kuću slavnih: Njegova muzika je podjednako teška kao i metal…

Eminem je među primljenima u Kuću slavnih rokenrola 2022, zajedno sa Doli Parton, Duran Duran, Lajonelom Ričijem, Pet Benatar i drugima. Iako je reč o reperu, pa je njegovo uvođenje izazvalo brojne kontroverze na društvenim mrežama i u medijima, izvršni direktor Rokenrol kuće slavnih Greg Haris kaže da je njegova muzika podjednako teška kao i metal.

Izvor: Headliner

Ponedeljak, 09.05.2022.

19:48

Bura oko ulaska Eminema u Rokenrol kuću slavnih: Njegova muzika je podjednako teška kao i metal…
Foto:EPA/ETIENNE LAURENT

Rokenrol kuća slavnih je godinama kritikovana zbog uključivanja umetnika koji zvučno ne spadaju nužno pod “rokenrol” kišobran. Ranije ove godine, Doli Parton je zapravo pokušala da povuče svoju nominaciju jer se nije osećala dostojnom titule. Kuća slavnih je ubrzo nakon toga odbila njen zahtev i objasnila svoju odluku da je zadrže u trci.

"Od svog početka, rokenrol ima duboke korene u ritam i bluzu i kantri muzici. Nije definisan nijednim žanrom, već zvuk koji pokreće kulturu mladih", napisali su. "Muzika Doli Parton uticala je na generaciju mladih fanova i uticala na bezbroj umetnika koji su usledili. Njena nominacija za ulazak u Rokenrol kuću slavnih pratila je isti proces kao i svi drugi umetnici koji su razmatrani."

Eminem je nesumnjivo bio jedan od najuticajnijih muzičara u poslednjih nekoliko decenija, a sada se pridružuje nekolicini drugih hip-hop umetnika u Kući slavnih, uključujući Džej Zija, LL Kul Džeja, The Notorious B.I.G. i još neke. U intervjuu za Audacy, izvršni direktor je pohvalio Eminema i njegov doprinos muzici.

"Puno godina ljudi su se pitali o hip hopu. On je deseti umetnik koji je tako kategorisan. Ali ako slušate njegovu muziku, ona je jaka i direktna kao i svaka metal pesma", izjavio je Haris.

" To je to. To je udarac u grudi s porukom i sa snagom i sa ritmom i sa bendom. Oduševljeni smo što je tu, to je velika stvar."

Haris je dalje istakao da se Eminem ranije pojavljivao na ceremonijama uvođenja u Kuću slavnih rokenrola sa Run D.M.C. i LL Kul Džejom.

Eminemov uticaj je bio toliko dubok da je reč “stan” dodata Merijam-Vebsterovom rečniku još 2019. kako bi se opisao “ekstremno ili preterano entuzijastičan i odan obožavalac”. Termin je došao iz njegove istoimene hit pesme iz 2000. koja je pričala priču o opsesivnom obožavaocu.

Ceremonija uvođenja u Rokenrol kuću slavnih 2022. održaće se 5. novembra u Majkrosoft teatru u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: