Izabran novi Doktor Hu

Nkuti Gatva, koji je najpoznatiji po svojoj ulozi u Netfliksovoj seriji "Seksualno obrazovanje", zameniće Džodi Vitaker u glavnoj ulozi u "Doktoru Hu".

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2022.

21:42

Izabran novi Doktor Hu
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

"Nema reči da opišem kako se osećam. Mešavina duboko počastvovanog, više nego uzbuđenog i, naravno, pomalo uplašenog", rekao je Gatva u saopštenju za medije Bi-Bi-Sija.

"Ova uloga i emisija toliko znače za mnoge širom sveta, uključujući i mene, a svaki od mojih neverovatno talentovanih prethodnika se nosio sa tom jedinstvenom odgovornošću i privilegijom sa najvećom pažnjom. Potrudiću se da uradim isto.

Vitaker je postala prva žena koja je igrala Doktora kada je 2017. imenovana za Gospodara vremena koji putuje TARDIS-om. Prošlog jula, Bi-Bi-Si je rekao da će se ona povući iz šoua -- napustiti ono što je rekla da je "najbolji posao" ikada imala -- posle sezone 13.

Gatva, koji je nominovan za najbolju mušku ulogu u komediji na ovogodišnjoj dodeli BAFTA, sada će postati 14. doktor u emisiji.

Do sada je najpoznatiji po ulozi Erika Efionga u "Seksualno obrazovanje", a zbog nje je izabran za najboljeg glumca na škotskoj dodeli BAFTA 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: