U Nišu završen prvi deo snimanja filma o stradanju Srba u Norveškoj

U Nišu boravi filmska ekipa iz Norveške koja snima film o srpskim zarobljenicima u toj državi. Režiser filma “Logor smrti” u Karašjoku Kejtil Palmkvist kaže da u Nišu snimaju svedoke, srpske istoričare kao i lokacije sa kojih su srpski logoraši poslati u smrt.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2021.

08:36

U Nišu završen prvi deo snimanja filma o stradanju Srba u Norveškoj
Foto: Televizija Kopernikus

Snimanje filma o stradanju Srba u Norveškoj tokom drugog svetskog rata nastavljeno je u Nišu, gde se snimaju setovi u logoru Crveni krst i Spomen – parku Bubanj, a film će biti prikazan i srpskoj publici na leto 2022. godine.

Prijateljstvo između srpskog i norveškog naroda je neraskidivo, a potvrda za to je i snimanje ovog filma, kažu iz grdske opštine Pailula na čijoj se teritoriji nalazi jedna od lokacija za snimanje kadrova.

Snimanje filma pored Gradske opštine Palilula podržavaju i Ambasada Republike Srbije u Oslu, Crkvena opština Sveti Vasilije Ostroški iz Osla kao i Savez srpskih udruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: