Glumac Nedim Nezirović o novom dečjem festivalu: "Najmlađi nisu izgubili osećaj za empatiju" VIDEO

U Novom Pazaru, od 12. do 14. novembra, održaće se prvi Filmski festival za decu i mlade IKT. Ovo je novi festival kojem je, u njegovom prvom izdanju, upravo prijateljstvo glavna tema.

Izvor: Prva TV

Utorak, 09.11.2021.

12:53

Glumac Nedim Nezirović o novom dečjem festivalu:
Foto: Printscreen / TV Prva

O novom festivalu za decu i mlade je za TV Prva govorio glumac Nedim Nezirović.

"Dopalo mi se što je za decu i mlade, pošto ja još uvek imam obavezu prema mladima i deci u Novom Pazaru. To je festival koji pokušavamo da organizujemo već dve godine, ali usled epidemiološke situacije ne ide to tako lako. Ipak, odvažili smo se da krenemo sa festivalom", kaže on na početku razgovora.

Festival će tokom tri dana pokazati radove autora koji imaju od sedam do 25 godina.

"U pitanju su kratki igrani dokumentarni filmovi i trajaće tri dana. Pristigao je 61 film, što je iznenađujuća stvar jer je malo ljudi do sada čulo za festival, pa smo imali maratonsko gledanje tih filmova", kaže mladi glumac.

Na pitanje kako deca danas vide prijateljstvo, Nedim Nezirović je imao vrlo pozitivno viđenje.

"Iznenađujuće je koliko se kod dece osnovaca zadržao osećaj empatije. Iskreni su kad opisuju prijateljstvo, konkretni. Pojavili su se predivni filmovi, nije ih malo, pa će biti izuzetno teško odabrati šta će se prikazati", zaključio je on.

Detaljnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: