Klasici na specijalnoj sajamskoj akciji

Samo u ponedeljak, 18. oktobra, u okviru Vulkanovog sajma knjiga čitaoci će imati priliku da izaberu za sebe i drage osobe klasike po najboljim sajamskim cenama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2021.

10:10

Klasici na specijalnoj sajamskoj akciji
Foto: Promo

Najčitanije klasike Vulkan izdavaštva moći ćete da kupite putem sajta vulkani.rs po neverovatnim cenama. Na redovni popust na sajtu od 20% odobravamo još 10% popusta, a na tri i više odabranih knjiga ostvarujete dodatni popust od 10%. Ali to nije sve! Na postojeće sajamske popuste očekuje vas dodatni popust od 10%. Popust se obračunava u korpi, a samo tokom akcije, za kupovinu knjiga putem sajta dostava na kućnu adresu na teritoriji Republike Srbije je besplatna.

Vulkan izdavaštvo izdvaja neke od klasika za sva vremena.
Foto: Promo
Životinjska farma je knjiga za ljubitelje bezvremenih dela svetske književnosti, inteligentno i duhovito štivo koje dobija nove poštovaoce sa svakom novom generacijom čitalaca. Napisana kao bezazlena dečja priča, ova knjiga je zapravo mračna satira i moćna optužba na račun totalitarizma. "To je istorija revolucije koja je pošla po zlu i svih sjajnih izgovora koji su nicali na svakom koraku izvrtanja originalne doktrine", napisao je Džordž Orvel za prvo izdanje Životinjske farme 1945. godine.
Foto: Promo
Romani Lusi Mod Montgomeri i stotine kratkih priča i danas su inspiracija za pozorišne, televizijske i filmske adaptacije. Plavi zamak je jedno od dela koje će vas oduševiti. Valansi Sterling provela je svojih dvadeset devet godina kao usedelica, plašljiva i stidljiva, predmet stalnog prezira i ponižavanja porodičnog klana zbog toga što nije pronašla valjanog muža. Nikada se nije zaljubila, nikada nije volela. I da to majsko jutro nije osvanulo kišno, život Valansi Sterling bi, izvesno, bio sasvim običan i dosadan. Međutim, kiša je padala i kakve je to posledice po nju imalo. Quo vadis, slavna saga Henrika Sjenkjeviča, smeštena u vreme dekadentnog i surovog drevnog Rima – od Foruma do Koloseuma, od raskošnih sala za gozbe do letnjikovaca u Napulju, od luksuznih vila plemstva do mračnih i vlažnih katakombi siromašnih – svojom originalnošću i veličanstvenim stilom i dalje pleni pažnju čitalaca iako je prvi put objavljena pre više od jednog veka. Postavljena na prekretnicu u istoriji, u I veku nove ere, dok hrišćanstvo zamenjuje doba korupcije i nemorala koje je obeležilo Neronov Rim, odvija se nemoguća ljubavna priča između Vinicija, ponosnog rimskog patricija, i Ligije, hrišćanke i neuhvatljive lepotice, tajanstvene devojke koja nestaje one noći kada se sretnu.
Foto: Promo
Godina je 1936, a jedan roman je za šest meseci prodat u milion primeraka. Sledeće godine, 1937, isti roman osvaja Pulicerovu nagradu, a 1939. njegova ekranizacija postaje najuspešnije ostvarenje u istoriji američke kinematografije. Da, reč je o romanu Prohujalo s vihorom autorke Margaret Mičel, jedan od najsenzacionalnijih izdavačkih fenomena svih vremena. Veliki američki roman, knjiga koja je u Sjedinjenim Državama najprodavanija posle Biblije i koju su kritičari hrabro poredili čak i sa Tolstojevim klasikom Rat i mir. Ali iznad svega toga, iznad impresivnih brojki i nagrada, to je veličanstvena oda američkom Jugu, jednom vremenu i njegovim ljudima, priča čiji je simbol bila i ostala nekonvencionalna i nesavršena junakinja, razmažena i hirovita, ali i neustrašiva i domišljata Skarlet O'Hara. Žena čiji je lik veći i od samog romana i zbog čije snage i u najtežim trenucima podsećamo sebe da sutra zaista jeste novi dan.
Foto: Promo
Proza sestara Bronte nije samo prepuna emocija, ona je neposredna i provokativna, verovatno su se prve bavile intrigantnim temama, a Izabrana dela II uveriće vas u to. En, najmlađa sestra, pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti. Za mnoge, one su upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca. Sa nezaboravnim likovima, ove upečatljive i originalne priče o strasti, čežnji i slomljenim srcima dirnuće svakog čitaoca. Univerzalne poruke sestara Bronte o autentičnosti i feminizmu i danas nisu izgubile svoju snagu i dva veka kasnije prenose vizionarske ideje ovih izuzetnih žena i njihovog vremena.

Iskoristite ovu ponudu samo danas na sajtu vulkani.rs i kupite bezvremene klasike po sjajnim cenama.

* Besplatna dostava važi samo za teritoriju Srbije.

* Ponuda važi dok traju zalihe.

* Dodatni popust ne odnosi se na akcijske cene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: