Uskoro "Gladijator 2" - reditelj potvrdio nastavak filma

Ono o čemu se dugo šuškalo, sada je potvrđeno - početkom 2022. godine Ridli Skot kreće sa pripremama za snimanje "Gladijatora 2".

Izvor: B92

Nedelja, 03.10.2021.

10:10

Uskoro
Foto:Profimedia

"Već imam gotov scenario za nastavak filma. Čim završim rad na filmu "Kitbag", bacam se na snimanje "Gladijatora 2" - rekao je Ridli Skot (83) u razgovoru za Empire, najavljujući tako nastavak filmskog hita iz 2000. godine.

Glavnu ulogu imao Rasel Krou koji je igrao generala Maksima Decidija Meridija, prijatelja cara Marka Aurelija, kojeg izdaje i ubija njegov ambiciozni sin Komod. Film u kojem se Maksim probija kroz gladijatorsku arenu kako bi se osvetio za ubistvo svoje porodice i cara, osvojio je pre 21. godinu pet Oskara, uključujući onog za najbolji film.

Nastavak kultnog filma najavljuje se godinama, a strani mediji nagađaju da će se filmska priča fokusirati na Luciusa, Lucillinog sina, kojeg je u "Gladijatoru" igrala Koni Nilsen.

Lucius je nećak Komoda (2000. godine igrao ga je Hoakin Finiks) rimskog vođe kojeg je ubio Maximus, a "Gladijator 2" pratiće šta se događa sa Luciusom kad odraste. Inače, Luciusa je pre 21 godinu glumio Spenser Trit Klark, ali nije poznato da li će glumac igrati i odraslog junaka.

Ridli Skot trenutno ne želi da otkriva detalje, a sve će biti jasnije krajem godine, kad neumorni reditelj završi ostale filmske projekte. A nije da ih manjka.

Jer Skot će, za početak, već ovog meseca predstaviti film "House of Gucci" sa Lejdi Gagom, Adamom Drajverom, Alom Paćinom i Džerardom Letom.

Potom u novembru Skot ima premijeru filma "The Last Duel", istorijskog istorijski spektakl, čija se radnja odvija u 14. veku. U njemu glume Met Dejmon i Ben Aflek.

Nakon toga reditelj će se posvetiti filmu "Kitbag" u kojem Hoakin Finiks igra Napoleona Bonapartu, a Džodi Kormer njegovu Žozefinu. Kad sve to završi, Skot će se posvetiti "Gladijatoru 2".

"Čim završim s Napoleonom, biću spreman za povratak u stari Rim", rekao je reditelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: