Bond kakvog još nismo videli: "Došlo je vreme za prirodnu ženu agenta"

Lašana Linč, zvezda novog Bondovog filma "Nema vremena za umiranje", imala je "nindža" treninge za novu ulogu.

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

08:29

Bond kakvog još nismo videli:
Foto: Profimedia

"Nikada nisam imala plan B kada sam upisivala glumu", kaže Lašana za "Gardijan" i dodaje da je došlo vreme za "prirodnu ženu" agenta.

Lašana Linč je znala da je u najužem izboru. Imala je snimke nekoliko audicija za Barbaru Brokoli, producentkinju Džejmsa Bonda od 1995. Susrela se i čitala tekst sa Danijelom Krejgom, koji je trebalo da snimi svoje peto pojavljivanje u "Nema vremena za umiranje" (No Time To Die), dvadeset petoj avanturi Džejmsa Bonda.

Na kraju je bio test u vratolomijama, koji je nadgledao Bondov tim. Ona objašnjava da su joj dali oružje i učili je kako da ga koristi nekoliko sekundi ili minuta i onda je morala sama da se snađe sa tom rutinom:

"Uzmi oružje, pucaj, dole na kolena, pucaj… Trči, trči, trči!", prepričava Lašana za "Gardijan".

Kaže da je išla u teretanu i bila spremna, ali opet joj je to bilo previše. I to joj je dalo uvid u to kakve čelične kvalitete oni traže. Lašana Linč je dobila ulogu Nomi, koja je, prema glasinama, nasledila oznaku 007 od Bonda koji je uzeo ključeve od Astona i penzionisao se na Jamajci sa francuskom psihologicom Medlin Svon (Lea Seydoux).
Foto: Profimedia
Da li je Lašana Linč novi Džejms Bond?

"Neeee, ne želite mene", odgovara ona. Objašnjava da u filmovima o Bondu publika ne dobija ono što želi, već ono što autori žele da im pruže. Sa Bondom to može da bude muškarac - žena, crnac, belac, Azijac, mlad ili star.

"Nema vremena za umiranje" je trebalo da izađe u martu 2020, ali usled globalne pandemije koronavirusa, premijera je odložena. Sada je šest godina od poslednjeg filma o Bondu i pitanje da li je publika spremna da ide u bioskope da ga pogleda i da li će se film približiti zaradi filma "Spektra" (Spektre) iz 2015. od 900 miliona dolara.

Lašana Linč je blisko sarađivala sa scenaristkinjom Fibi Voler Bridž na liku Nomi i rekla joj je da želi da bude prava žena, ali ne i muškobanjasta. Sa mnogim veštinama, ali ljudsko biće. Ponekad nezgodna.

Pokušali su da uđu u dubinu lika da, na primer, ona možda ima problem sa kilogramima, momcima, ili su joj došli oni dani. I sama Lašana Linč kaže da je razmišljala o sceni u kojoj ona izlazi iz toaleta sa tamponom. Lašana Linč je i dosta brinula o svom zdravlju, a sada još i na višem nivou - pije samo zelene sokove.

Snimanje je prošla netaknuta, za razliku od Krejga, koji je tokom snimanja Bonda izgubio zub, slomio nogu… Rođena je 1987. u Londonu, u drugoj generaciji porodice sa Jamajke u kojoj je naučila da se zauzme za sebe. Rasla je uz braću, ali je takođe plesala, slušala muziku itd… Kada je upisala glumu nije imala plan B. Prvi put glumi 2012. u filmu "Brze devojke" (Fast Girls). Probila se 2019. sa filmom "Kapetan Marvel".

A sada, i pored glume treba da bude aktivista i da se bori sa predrasudama, jer je već dobila neke zlurade komentare. I želi da radi na tome da se neke stvari promene.

Film "Nema vremena za umiranje" dolazi u srpske bioskope 6. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: