Emotivna priča o deci iz "kolone": Premijera filma "Put u nepoznato" u novembru VIDEO

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Put u nepoznato", koji prikazuje životni put dece iz "kolone" tokom akcije "Oluja", predviđena je za prvu polovinu novembra u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 10.09.2021.

13:34

Emotivna priča o deci iz
Foto: Printskrin/Jutjub

Akteri ovog filma, čiji je cilj da osetljivu priču o deci iz "kolone" obradi objektivno i profesionalno, emotivno i iskreno, sada su već odrasli mladi ljudi.

Mnogi od njih danas su visoko obrazovani ljudi, uspešni u svojim strukama, poslovnim poduhvatima, nauci, umetnosti i drugim oblastima. To govori o drugoj strani tragičnog događaja - optimističnoj, koja pokazuje potencijale, izdržljivost i vrednoću Srba iz Hrvatske. U toku je priprema filma "Put u nepoznato", koji će trajati 50 minuta.

U projektu, koji bi trebalo da da trajni doprinos istorijskom pamćenju svih srpskih stradanja ali i dizanja iz pepela, učestvuju: Nenad Jurišić, autor; dr Milan Gulić, dr istorije, stručni konsultant na scenariju u oblasti istorijskih činjenica i supervizor autentičnosti korišćene građe; mr Sava Samardžić, istoričar, stručni konsultant; Milena Šećerović, stručni konsultant - arhivska građa, Dragana Jurišić, producent; Nebojša Matejić, izvršni producent; Danko Perić, stručni konsultant i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: