Sve što se do sada znamo o novom "Matriksu" - i jedno neprijatno iznenađenje

Trejler za četvrti deo kultnog filma "Matriks" pod nazivom "Matrix Resurrections" predstavljen je na ovogodišnjem CinemaConu, ali obožavatelje ove franšize dočekalo je i neprijatno iznenađenje.

Izvor: B92

Petak, 27.08.2021.

15:42

Sve što se do sada znamo o novom
Foto: Profimedia

Dok će Kijanu Rivs i Keri-En Mos ponoviti svoje uloge kao Neo i Triniti u predstojećem četvrtom delu, Lorens Fišburn se neće vratiti kao Morfijus.

"Nisam pozvan", rekao je Fišburn za Njujork Magazin, pa dodao: "Možda će me to naterati da napišem još jednu dramu. Tražim blagoslov u tome. Želim im dobro. Nadam se da je sjajno."

Evo detalja o novom filmu sa kojima je sada upoznata šira javnost.
Foto: Profimedia
Zajedno sa Rivsom i Mos, u glavnim ulogama naći će se Nil Patrik Haris, Jaja Abdul-Matin i Džada Pinket Smit, koja je igrala Niobe u dva nastavka Matriksa. Šuška se da bi Abdul-Matin u novom filmu mogao igrati mladog Morfijusa.

Snimanje još jednog Matriks-filma ne bi bilo moguće bez jednog od umova koji je zamislio originalnu trilogiju. Lana Vačauski, koja je sa svojom sestrom Lili režirala prva tri filma, vraća se da piše i režira Matriks 4.

Aleksandar Hemon i Dejvid Mičel napisali su scenario sa Vačauski, koja je napisala i režirala originalnu trilogiju sa svojom sestrom Lili. A ako se pitate zašto Lili nije umešana, nedavno je govorila o svojoj odluci da ne radi na novom filmu:

"Lana je došla na ideju za još jedan film o Matriksu, i mi smo razgovarale - počele smo o tome da pričamo dok je naš otac i majka umirali, što je bilo otprilike pet nedelja osim toga. I bilo je nečeg u ideji da se vratim unazad i budem deo nečega što sam ranije radila, a to mi je bilo izrazito neprivlačno. Nisam htela da prođem kroz svoju tranziciju i prođem kroz ovaj veliki preokret u moj život, osećaj gubitka mame i tate, da poželim da se vratim na nešto što sam ranije radila", navela je Lili na jednoj konferenciji, prenosi "Eskvajer".

Šta se dogodilo nakon što je Neo umro?

Matriks-trilogija se završila 2003. godine, mirom između ljudi i mašina, dajući ljudima mogućnost da u potpunosti napuste Matriks. Međutim, i Neo i Triniti umiru u poslednjem filmu - Triniti u sudaru lebdeće letelice; i Neo nakon borbe koja je uništila agenta Smita. Iako se na kraju pretpostavlja da će se Neo vratiti, nije jasno kako će i Rivs i Mos ponoviti svoje uloge u nastavku.

Međutim, trejlerm koji nije trenutno dostupan široj javnosti, govori nam nešto više o tome šta možemo očekivati od "Matrix: Resurrections". Neo živi u bliskoj budućnosti u San Francisku, zarobljen u dosadnom postojanju na samom početku Matriksa. Naleti na Triniti u jednom kafiću, a ona ga pita: "Jesmo li se upoznali?"

"Mnoge ideje koje smo Lili i ja istražile pre 20 godina o našoj stvarnosti sada su još relevantnije. Veoma sam srećna što su mi se ti likovi vratili u život i zahvalna sam na još jednoj prilici da radim sa svojim briljantnim prijateljima", rekla je Vačauski u izjavi za "Varajeti" kada je najavljen četvrti deo.

U februaru 2020. godine, kada je zvanično započela produkcija filma, procurile su neke postavljene fotografije Rivsa koje izgleda da se slažu sa opisom trejlera.

Šta se dogodilo nakon što je Neo umro? Da li je moguće da je njegova svest vraćena u Matriks nakon dogovora sa robotima o okončanju rata? Uskoro ćemo saznati, jer je premijera najavljena za 22. decembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: