Novi Almodovarov film premijerno u Veneciji

Novi film Pedra Almodovara "Parallel Mothers" u kojem glumi Penelope Kruz, otvoriće predstojeći Filmski festival u Veneciji ovog septembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.07.2021.

12:35

Novi Almodovarov film premijerno u Veneciji
Foto: Profimedia

Almodovarov izuzetno iščekivan film, koji je snimljen tokom pandemije, doživeće svoju svetsku premijeru, u okrvirtu takmičarskog programa ovog festivala, 1. septembra.

U ovom naslovu španski autor ponovo sarađuje sa Kruz, sa kojoj je radio i na naslovu "Pain and Glory" iz 2019. godine nasuprot Antoniju Banderasu. U "Parallel Mothers" glume i bivša pobednica za najbolju glumicu festivala San Sebastijan Aitana Sančez Gijon ("Volaverunt") i Milena Smit ("No mataras").

Dnevnik Pedra Almodovara tokom izolacije: "I pustio sam prvu suzu toga dana"

Almodovarov najnoviji naslov fokusira se na tri majke - koje tumače Kruz, Gijon i Smit - i proširuje svoje prethodne prikaze ženstvenosti, usredsređujući se na nesavršene majke. Tematski odstupa od njegovih prethodnih radova koji su istraživali majke i majčinstvo, a koji uključuju "Sve o mojoj majci" i "Pain and glory".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: