Nova pesma benda Ajron mejden posle šest godina pauze VIDEO

Bend Ajron mejden (Iron Maiden), nakon šestogodišnje pauze, izbacio je singl 'The Writing on the Wall', što predstavlja prve nove materijale nakon poslednjeg studijskog albuma benda iz 2015. godine "The Book of Souls".

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.07.2021.

09:39

Nova pesma benda Ajron mejden posle šest godina pauze VIDEO
Foto: Profimedia/Claudio Bresciani / TT / code 10090

Novu pesmu napisali su frontmen Brus Dikinson i gitarista Edrijen Smit, producirao ju je Kevin Širli, a kao pomoćni producent pesmi je doprineo i basista Stiv Haris, stoji u saopštenju.

Misterije i teorije oko novog albuma Iron Maiden

Još u oktobru prošle godine Dikinson je izjavio kako su se Mejdeni vratili u studio. Tada se i dotakao toga koliko im je pandemija poremetila muzičke planove i turneje. Srećom, te okolnosti im nisu ugasile volju za stvaranjem i snimanjem nove muzike.

Brus Dikinson pravi film o Sarajevu

Inspiracija za pesmu izvučena je iz biblijske starozavetne knjige Danijela o gozbi vavilonskog princa Belšazara, na kojoj je misteriozna ruka pisala po zidu. Sama pesma ne upućuje na ovu biblijsku priču, već ju je Dikinson iskoristio za svoj narativ, koji je prikazan u spotu za pesmu, koji se može tretirati kao epski kratki film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: