Najavljen film o novinarkama koje su raskrinkale Vajnstina

Keri Maligan i Zoi Kazan igraće novinarke "Njujork tajmsa" koje su raskrinkale osramoćenog holivudskog producenta Harvija Vajnstina kog je više žena iz filmske industrije optužilo za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2021.

11:32

Najavljen film o novinarkama koje su raskrinkale Vajnstina
Foto: EPA-EFE/Chris Pizzello / POOL

Novinarke Megan Tui i Džodi Kantor prve su oktobra 2017. objavile priču o Vajnstinu, tada čelniku moćne producentske kuće "Miramaks", i njegovim seksualnim napadima usmerenim na glumice i druge saradnice.

Za te tekstove dobile su Pulicerovu nagradu, a Harvi Vajnstin je u međuvremenu osuđen na 23 godine zatvora.

Film "She Said" biće adaptacija njihovog istoimenog bestselera o tome kako su nastajali tekstovi, ali i o masovnom pokretu #MeToo koji su oni podstakli, javio je filmski sajt Dedlajn.

Kritičarka "Gardijana" rekla je da je knjiga "oda dobrom starom istraživačkom novinarstvu", čak je pojedine delove uporedila sa "Svim predsednikovim ljudima", knjigom novinara "Vašington posta" Karla Bernstina i Boba Vudvorda koji su raskrinkali političke malverzacije tokom mandata predsednika Niksona i doprineli njegovoj ostavci.

Kako navodi "Gardijan", i film će biti na tragu filmske adaptacije "Svi predsednikovi ljudi" (u kojem su igrali Robert Redford i Dastin Hofman) i još jednog Oskarom nagrađenog filma, "Pod lupom" (Spotlight) o novinarima koji su israživali seksualno zlostavljanje u redovima Katoličke crkve u SAD.

"She Said" će režirati Marija Šrader, nedavno nagrađena Emijem za rad na mini-seriji "Unorthodox".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: