"Rokenrol kuća slavnih je gomila smeća"

Frontmen Slipknota Kori Tejlor kaže da Rokenrol kuća slavnih "zaista ne poštuje ništa osim pop muzike, a prave rok bendove uvode samo pod pritiskom".

Izvor: Headliner.com

Utorak, 08.06.2021.

13:46

Foto:Profimedia

S obzirom na to da se Rokenrol kuća slavnih u poslednje vreme našao na udaru kritika zbog nedostatka metal izvođača u 2021. godini, Kori Tejlor nazvao je ovu instituciju "gomilom smeća".

Frontmen Slipknota rekao je Endiju Holu (Blabbermouth) da će metal titani iz Ajove verovatno krenuti stopama "Sex Pistolsa" i odustati od uvođenja u ovu prestižnu instituciju ako ih ikad budu zvali, objašnjavajući da ga nije briga za Rock Hall i da oni "ne poštuju ništa osim pop muzike, zaista, i oni zaista indukuju prave rok bendove samo pod pritiskom".

"Nisu ispoštovali toliko bendova u prošlosti stavljajući druge ispred onih koji to zaista zaslužuju, da bih verovatno otišao putem Sex Pistolsa. Rekao bih, "Vaš Hal je lažan. Nije me briga da li sam deo toga ili ne. Nemate pojma o čemu se zapravo radi u duhu rock’n’rolla. Pa uzmite "ovo" i ugurajte ga u svoje znanje. Verovatno nikada neću ni biti nominovan, ali zapravo me nije briga", rekao je Kori Tejlor, a prenosi Headliner. U maju, izvršni direktor "Rock & Roll Hall of Famea" Greg Haris tvrdio je da oni slave metal na pravi način.

"Proslavljamo sve oblike rock'n'rolla … Nominovali smo Iron Maiden, Judas Priest su bili nominovani u prošlosti, stavili smo Def Leppard… Od onih koji budu nominovani, više od 80 posto ih na kraju bude primljeno. Dakle, zapravo je pitanje: nastavimo da ih nominujemo, stavimo ih na glasanje i prenesemo to glasačkom telu. Na ovogodišnjem glasačkom listiću bilo je 16 umetnika. Jednostavno ne mogu svi da uđu", rekao je Haris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: