Glumica Vesna Stanković ponovo oživela heroinu Milunku: Mislila sam da je ona izmišljen lik VIDEO

Otišla je u rat umesto brata, preobučena u muškarca. Da nije ranjena, saborci ne bi ni znali ko je zaista ta junačina koja se dokazala u mnogo bitaka. Milunka Savić danas je legenda. Srpsku Jovanku Orleanku oživela je u monodrami "Milunka" glumica Vesna Stanković.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2021.

12:57

Glumica Vesna Stanković ponovo oživela heroinu Milunku: Mislila sam da je ona izmišljen lik VIDEO
Foto: Printskrin/Prva TV

"Mislila sam da je Milunka izmišljen lik jer je nemoguće da se to nije u školi spomenulo, to je antička heroina takvih razmera.... Sedam godina je provela u uniformi u ratu. Bila u dva balkanska i u Velikom ratu. U predstavi kaže: 'Ja bolje pucam nego što pletem'. Othranila je trideset sedmoro dece, smestila u kuću i školovala, jer je bila poznata po rečenici da 'Samo znanje i obrazovanje Srbe i Srbiju mogu spasiti'", ushićeno otkriva Vesna Stanković gostujući na TV Prva.

"Imam prijatelje koji su gledali Milunku po pet-šest puta, a rekord je jedna gospođa koja je gledala skoro 50 puta. Ona je rekla: 'Ja ću svaki put da gledam Milunku kad god je u Beogradu dokle god budem plakala'", dodaje glumica.

Povodom nedavne smrti pevača Đorđa Marjanovića, kaže da ga nažalost nije upoznala.

"Ja sam đokista ne samo zato što je on iz Kučeva, preko brda od mesta gde moji roditelji žive u Petrovcu na Mlavi. On je krenuo tim putem da izgovara misao dok peva, a ne da prati melodiju la, la, la. Tu je njegov najveći uspeh jer je govorio suštinu pevajući."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: