Amerika dobija svoje takmičenje nalik Evroviziji

Na internet stranicama Evrovizije, objavljeno je da će sledeće godine u SAD-u prvi put biti održano takmičenje pod nazivom "Amerikan song kontest".

Izvor: index.hr

Subota, 15.05.2021.

14:03

Amerika dobija svoje takmičenje nalik Evroviziji
Foto: Depositphotos, Anna_Om

Radi se o adaptaciji Evrovizije u kojoj će učestvovati predstavnici svih 50 američkih država, pet američkih teritorija (Američka Samoa, Guam, Severna Marijanska Ostrva, Portoriko i Devičanska ostrva) kao i Vašington (oblast Kolumbije)

Takmičenje će se emitovati na En-bi-si-ju, gde će biti nekoliko kvalifikacionih rundi. Nakon toga, sledi polufinale i finale, gde će pobednička pesma biti proglašena "najboljom originalnom pesmom" (Best Original Song). U takmičenju mogu učestvovati solisti, dueti, bendovi i didžejevi.

"Poslednjih 65 godina Evrovizije povezuju ljude širom sveta. Kao vlasnici ovog uspešnog televizijskog formata, imali smo priliku da vidimo koliko je uticao na ljude. Mnogo smo uzbuđeni što smo pronašli savršene partnere, koji će podeliti ovo jedinstveno takmičenje i strastveno slavljenje muzike i originalnih pesama sa ljudima u Americi", izjavio je Martin Osterdahl, izvršni direktor Evrovizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: