Novi film Milene Radulović: Glumica u ruskom trileru VIDEO

Srpska glumica Milena Radulović tumači glavnu ulogu u filmu "Superdeep", reditelja Aresnija Sjuhina, koji nudi svoju verziju priče i razlog naglog zatvaranja jednog od najvećih naučnih projekata Sovjetskog saveza.

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2021.

13:12

Novi film Milene Radulović: Glumica u ruskom trileru VIDEO
Foto: e-stock/ Konstantin Bacetic

Radi se o bušotini na krajnjem severu Rusije, koja je na leto 1990. dostigla dubinu od 12.262 metra, što ju je svrstalo u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublji čovekov silazak u Zemljinu utrobu.

Krici koji su snimljeni pod zemljom i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi - da su došli do samog pakla.

"Kao neko ko je rođen na Koljskom poluostrvu nisam mogao da ne znam za takvo obeležje moje domovine. Zbog toga je bilo zanimljivo imati stvarne događaje kao osnovu za neku sopstvenu, a fantastičnu priču", rekao je Sjuhin.

Inspirisan kultnim ostvarenjima "The thing" Džona Karpetnera i sage "Osmi putnik", film je sniman na originalnoj lokaciji, blizu Murmanska, na samom severu Rusije, gde su se zapravo i dogodili nauci neobjašnjivi događaji, koji su potom prerasli u narodne legende.

Film "Superdeep" u četvrtak, 15. aprila, započinje svoj bioskopski život u Srbiji. Istog dana specijalnoj projekciji u bioskopu Kombank dvorana, prisustvovaće glavna glumica Milena Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: